Okategorierat Övningar Träning Vardagsuppdatering workoutstories

Hur många klarar du? – en liten söndagsutmaning

Förra veckan tipsade min vän Jennifer mig om en övning – eller ja, det var väl snarare en utmaning hon gav mig. En utmaning som jag väl ska erkänna att jag har dragit mig lite för att försöka mig på, inte minst för att Jennifer redan satt ribban rätt himla högt med sin egen prestation…

När jag i fredags kört klart mina tunga marklyft stannade jag kvar på gymmet och höll Jennifer sällskap, och när jag spenderat en dryg timme med att försöka få till handstående (med tillhörande kraschar och kullerbyttor och brak) och några tafatta enstaka set av diverse olika övningar, så bestämde jag mig för att i alla fall känna på den där övningen. Testa. Jag kunde ju faktiskt skylla ett eventuellt dåligt resultat på att jag precis markat svintungt och dessutom var lätt mörbultad efter handstående/kraschar. Tänkte jag. Det gäller ju att ha en plan.

ovninghangchin

Övningen/utmaningen lyder:
Häng i 30 sekunder – gör en chin – häng 30 sekunder – gör en chin … osv, i så många ”varv” en orkar (givetvis utan att släppa greppet)

Låter det lätt? Testa och återkom, tack 😉 För mig var det största problemet att 30 sekunder är väldigt lång tid att ”vänta”. Jag hinner bli uttråkad, hinner känna efter, hinner fundera på hur jag ska hålla huvudet, hinner se mig omkring och bli distraherad av småsaker runtomkring… Ja och såklart: nästa gång jag försöker ska jag inte marka några ton och stå på händer (/krascha på huvudet) innan.

Hur många klarar du? Jennifer gjorde 10 stycken… DET ÄR SJUKT, let me tell you!

Du kanske gillar

4 Kommentarer

 • Svara
  Ereeka
  19 juni, 2016 at 08:42

  Grymt! Jag kanske skulle klara av att hänga i 30 sekunder, men inte en enda chin, haha.

 • Svara
  Jenny
  20 juni, 2016 at 06:40

  Tack för den utmaningen! ? Skulle vara glad om jag orkade hålla mig kvar i 30 sekunder utan några chins!

 • Svara
  Elsa
  20 juni, 2016 at 12:41

  Ojojoj! Bara det faktum att Jenny har hängt i mer än 5 minuter i sträck är en galet stark insats!! Är det Jenny Adolfsson du skriver om, eller är det någon annan otroligt stark Jenny? 😉

  Jag har en annan liten utmaning till dig som jag hoppas att du antar… Denna gång fysiskt arbete, men desto mer hjärnjobb. Jag läste just senaste numret av ICAs tidning buffé där det finns ett otroligt fint recept på en midsommartårta med vitchokladpannacotta och lemoncurd. Min utmaning till dig är såklart att göra om denna tårta så att den gör gott för både kropp och knopp! Känns som att det kan bli en riktig hit!

 • Svara
  Elsa
  20 juni, 2016 at 12:44

  Ojdå det var visst inte en Jenny, utan en Jennifer… Är hur som haver galet imponerad av denna Jennifer, som då alltså inte är Jenny Adolfsson (men förmodligen mist lika stark?!?)

Lämna ett svar