lifestories mobil Okategorierat Vardagsuppdatering

Tre appar jag använder för video- och fotoredigering i mobilen

I min telefon har jag tre appar för foto- och videoredigering jag använder nästan dagligen. De är alla gratis och väldigt lättanvända – för det är ju lite utav poängen, eller hur? Att med några snabba klick kunna fixa till sina bilder och videos för att ladda upp när man är ute på vift och inte kan sätta sig vid datorn för att pilla med bilder. De här apparna är allt jag behöver när bilder och videos ska finjusteras innan uppladdning!


vsco940
visavsco
I VSCO finns många fina filter lätta att applicera och även tona hur starkt/vagt en önskar. Sedan kan en leka med temperatur, skärpa, ”kornighet”, skuggor, ljus osv osv i ungefär all oändlighet…. väldigt lätt att fastna!

Pris: Gratis
Finns för: Iphone || Android


fm940
visaframemagic
När jag inte kan bestämma mig för vilken bild jag ska använda gör jag ett collage, och då använder jag FrameMagic. Det finns maaaassa olika varianter av collage att välja bland, det går att ändra både hela collagets storlek/höjd/bredd och proportionerna mellan de bilder man valt att ha i det. Det är också i denna app jag lägger på text om jag vill ha det; stort urval av typsnitt, många olika ”effekter” (så som skuggor, bakgrund, linjer) och det går att vrida och vända och snurra texten hur en vill.

Pris: Gratis
Finns för: Iphone


splice940
visasplice
Jag har i ärlighetens namn inte testat så många appar för just videoredigering, och sedan jag hittade Splice har jag inte letat efter någon annan app. Den funkar kanon för det jag vill kunna göra med mina videos; klippa bort onödiga delar ur en video, sätta ihop flera olika filmer, eventuellt ta bort ljud för att lägga på musik, kanske snabbspola om jag vill få in lite fler filmer utan att få en evighetslång video… Skönt också att slippa fula stämplar eller loggor på videon när den sparas i telefon.

Pris: Gratis
Finns för Iphone || när jag letade efter en motsvarighet till Splice för Android hittade jag den här listan med topp 10 videoredigerings-appar för Android


Så, det var mina tre favoritappar för foto- och videoredigering det! Har du något tips på skoj app jag borde kolla upp? Tipsa gärna!

 

Du kanske gillar

Inga kommentarer

    Lämna ett svar