kitchenstories LUNCH & MIDDAG Okategorierat TILLBEHÖR & SALTA SNACKS

Svampens dag & recept på picklade trattkantareller

Tydligen är första söndagen i september svampens dag, visste ni det? För egen del ska jag erkänna att det här är första året jag ens är medveten om dess existens. Meeen – jag gillar! För jag gillar verkligen svamp. Egentligen alla svampsorter, men lite extra mycket gillar jag kantareller.

Så idag den 4:e september 2016, tillika svampens dag, inviger jag officiellt höst- och svampsäsongen med ett nytt recept som jag med största sannolikhet kommer göra cirka hundra gånger i höst: picklade trattkantareller

pickladekantareller2

Du behöver:

 • 1,5 dl torkade trattkantareller
 • 1 dl vatten
 • 1/2 liten röd lök
 • 1/2 dl äppelcidervinäger
 • 1/2 sukrin gold (eller valfri annan sötning)
 • en generös nypa salt (≈1 tsk)

Gör såhär:

 1. Låt kantarellerna mjukna i vattnet. Skiva rödlöken och lägg i en bunke.
 2. Tillsätt kantareller + bötläggningsvatten, äppelcidervinäger, sukrin gold och salt till rödlöken.
 3. Rör ihop och låt stå och dra någon timme. Rör gärna med jämna mellanrum. Förvara i kyl.

pickladekantareller1

Du kanske gillar

2 Kommentarer

 • Svara
  Emma
  4 september, 2016 at 10:50

  Det är också Dagen för ungas psykiska hälsa, idag :*

 • Svara
  Kristin Vedin
  20 december, 2021 at 22:29

  Hur mycket sötning

Lämna ett svar