RÖROR, SÅSER & DIPPER TILLBEHÖR & SALTA SNACKS

2 tips för världsgod hummus

Hummus – kanske min favorit av favoriter när det kommer till olika röror och såser. Gott till exakt allt, också rakt upp och ned som dipp med exempelvis grönsaksstavar. Jag har gjort hummus flera gånger i veckan i många år nu, och tänkte idag dela med mig av hur en får till den godaste hummusen med hjälp av två enkla knep. Små, men ack så avgörande.

TIPS 1: micra kikärtor, inkl spad, tillsammans med vitlöksklyfor
Jag vet jag vet, det låter märkligt. Men tro mig, this is the shit. Häll bara över kikärtor+spad ur en tetra i en bunke som tål att micras, och kör på full värme i ca 3.30 min. Låt sedan svalna en stund. Under tiden kan du göra tips nr 2.

TIPS 2: mixa ihop tahini, citron och vatten i en separat bunke
Ner med tahini, citronsaft och vatten i en liten bunke och mixa med stavmixer tills det blir tjockt och härligt krämigt, nästan lite ”fluffigt”.

När du gjort både tips 1 och 2 sammanför du dem båda i en matberedare, saltar efter smak och mixar ordentligt. Spä med vatten om du vill ha en lösare hummus.

Nu för tiden måttar jag aldrig när jag gör hummus, men på ett ungefär så är det 1/2 dl tahini, 2-3 vitlöksklyftor och ”en rejäl skvätt” citronsaft. Till 1 tetra kikärtor. Salt alltid efter smak.

Du kanske gillar

3 Kommentarer

 • Svara
  swofia
  21 juli, 2018 at 06:59

  Tack för två supertips! Ska testa dessa när jag gör hummus nästa gång, helt klart! 🙂
  En fråga bara: använder du dig av kikärtsspadet i hummusen också eller häller du bort det efter micrandet?

  Tack för svar. Sköt om dig! 🙂

  • Svara
   roethlisberger
   21 juli, 2018 at 09:44

   Oj det var kanske otydligt — för ja spadet ska med! Eller ja, mycket har försvunnit under micrandet, men det som är kvar ska också ner i matberedaren! Låt det gärna svalna lite innan bara 🙂 Hoppas du gillar, jag gör alltid hummus såhär numera!

   • Svara
    Swofia
    27 juli, 2018 at 05:17

    Tack, då vet jag! 🙂
    Jag antog utifrån din beskrivning att spadet skulle med, men vill för säkerhets skull dubbelkolla så jag inte skulle stå där med kikärtsdressing istället för hummus, haha! Även om kikärtsdressing inte låter så dumt det heller 🙂

Lämna ett svar