Jag fortsätter experimentera och testa mig fram för att skapa sockerfria substitut till produkter och ingredienser jag vill inkludera i bakverk och recept av olika slag.
Denna vecka bakas det olika godsaker innehållandes sockerfritt marshmallow fluff här hemma, och innan jag delar med mig av de recepten ska ni såklart få receptet på själva marshmallow fluffet. Superenkelt!
Sockerfritt marshmallows-fluff
receptet ger knappt 1 liter fluff
Du behöver:
- 2 äggvitor
- 300g fibersirap clear (≈2 dl + 2 msk)
- 1/4 tsk salt
- 2 dl + 2 msk sukrin melis (eller vanligt florsocker)
- 1/4 tsk vaniljpulver
Gör såhär:
- Vispa ihop äggvitor, sirap och salt tills det tjocknar och bildar toppar. Det tar några minuter bara.
- Tillsätt sukrin melisen, lite i taget, medan du fortsätter vispa på låg hastighet.
- Vispa tills du har ett fint och jämnt fluff, det tar 1 minut eller så. Smaksätt med vaniljpulver.
- Fluffet är nu klart och redo att användas! Håller fint i kylskåp i en vecka i alla fall.
PS: idéer på vad en kan göra med marshmallow fluff? Lämna en kommentar!
8 Kommentarer
Denise
10 maj, 2017 at 10:14Blir det inte lite som maräng? Jag toppade min ugnsbakade gröt med sockerfri maräng häromveckan, det blev jättegott!
Jes
11 maj, 2017 at 07:52Någonting med nötsmör tror jag blir finfint. Typ av ”fluffernutter” stuket. Eller någon slags decompserad rocky road dessert? Swirls på bakverk (typ choklad ganache och detta i snyggt mönster. Som fyllning i ’cup’ eller bars? Variant på mumsmums/gräddbullar?
hej
28 maj, 2017 at 19:56Jag toppade min Cheesecake med lite fluff :))
roethlisberger
21 juni, 2017 at 12:47GOTT!
Marshmallow-Snickers – Roethlisberger.se
8 maj, 2018 at 08:22[…] 1,5 dl marshmallowfluff, jag använde mitt egna sockerfria fluff […]
Kladdiga marshmallow-brownies – Roethlisberger.se
11 januari, 2019 at 10:00[…] 1,5 dl marshmallow fluff, jag gör eget sockerfritt fluff […]
Sanna
13 januari, 2019 at 16:06Fanny! En fråga, detta ser supermarrigt ut. Men hur ligger det till med fibersirap? Jag ser att du har det i många produkter, men det är ju ändå ca 160 kcal i 100 g? Tar kroppen upp det eller inte? Jag kan inte så mycker om just kostfiber.
Tacksam för svar!
Tack för en bra hälsosida, mvh Sanna
roethlisberger
14 januari, 2019 at 06:58Hej! Jag har skrivit ett förklarande inlägg om detta här; https://roethlisberger.se/2015/09/15/svar-pa-vanliga-fragor-om-imo-fibersirap/