GLASS

Choklad- & kaffeglass fylld med kakdegsbitar

Vi går mot september och det är ett månadsskifte jag alltid tycker känns lite som den officiella höststarten. Jag har hört, att det finns människor som anser att glass är något som hör sommaren till. Det här är givetvis inte människor jag har i min närmaste bekantskapskrets, men jag har hört att de finns, de här märkliga människor med högst tveksamma åsikter och livsåskådningar. För JAG tycker att glass är något som kan- och rent utav bör ätas året runt. Oavsett årstid, väder eller veckodag. Herregud det känns fånigt att ens skriva, för det är ju så självklart!?

Med det sagt, ger jag er här ett smarrigt recept på choklad- & kaffeglass med härliga bitar av chocolate chip cookie dough-kladdkaka. För precis lika smarrig som den är en varm sommardag, är den smarrig en kväll i september, november eller januari.


CHOKLAD- & KAFFEGLASS med kakdegsbitar

receptet ger ca 2-3 portioner

Du behöver:

Gör såhär:

  1. Häll av bönorna i ett durkslag och skölj med kallt vatten några gånger. Låt rinna av ordentligt och mixa sedan med resterande glass-ingredienser (förutom överbliven brownie/blondie/kaka) till en slät smet.
  2. Häll smeten i en bunke och ställ in i frysen.
  3. Rör om i glass-smeten då och då, när den börjar frysa längs sidorna av burken men fortfarande är ganska lös i mitten, ta ut och rör ner brownie- eller blondiebitar. Ställ tillbaka i frysen.
  4. När glassen väl är fryst, är det en god idé att ta fram den ≈10 minuter innan servering, så blir det lättare att skopa ur glasskulor.

Du kanske gillar

Inga kommentarer

    Lämna ett svar