Efterrätt och gotte GLASS Inspiration och pepp Kost Lunch/Middag Mellis & Kvällis Morgonstund Recept Vardagsuppdatering

”Carrotcake Nanacream”

Det finns ett par saker jag aldrig skulle vilja leva utan.

Till exempel glass. Vad vore livet utan glass? Nästintill inte värt att leva, skulle jag vilja påstå. Det är alltid ett bra tillfälle att äta glass, det vet ni va? Jag skäms nästan för att skriva det, men nu när jag bor själv finns det dagar då jag enbart äter glass i olika form…

Man kan nämligen variera glass, sörrni! En enkel snabbis är ju tjock yoghurt/kvarg som man mixar med frysta bär eller frukt. Jag har insett att min bär-konsumtion gått lite över styr (det är inte ekonomiskt hållbart att sluka 1 kg hallon om dagen, tydligen) så jag har experimenterat med diverse andra ”utfyllnader” – till exempel ärtor, avocado, och om man av en eller annan orsak vill hålla kalorimängden nere kan man trolla med xanthan gum, det har jag skrivit recept till både här och här.

En ny favorit här hemma just nu är att jag mixar ner ett par kuber fryst bladspenat i glassen– både billigt och ett enkelt sätt att få i sig det där hälsosamma gröna, på ett himla gott sätt! Jag höftar med mängden, men en standard frukost är väl ca 1 dl kvarg + 1 dl (fryst) spenat + smaksättning (tex kakao och banan, eller bär och nån sked protte i skoj smak) + sötning om man helt vill få bort spenatsmaken. Mix mix till glass-/softservekonsistens är uppnåd, om man vill kan man ställa in i frysen igen för ännu fastare konsistens. Jag toppar i vanlig ordning med nötsmör, torkade bär och nötter, och kompletterar med en macka, några ägg eller en bar.

Fast, en klassiker som också är rätt oslagbar är ju bananglass. Att skära en banan i slantar och frysa in, för att sedan mixa till den ljuvligaste och krämigaste glassen. Det var vad jag gjorde till mellis igår, och som skoj smaksättning körde jag på morotskaks-glass. Den slukades snabbare än snabbast, vill jag lova!

carrotnanacream1

Bananslantar av 2 ekobananer + 3 msk morotspuré (kokta, mixade morötter) + 1 tsk kanel + 1 msk sirap (jag körde på waldenfarms pancake syrup, men en annan favvo är plain agave) och så piffade jag lite extra med 1/2 tsk vardera av mesuite och lucuma. Mix, serve, devour! Jag toppade efter fotograferingen min glass med jordnötssmörssås (jordnötssmör + en nypa salt utrört i vatten)

carrotnanacream2

Du kanske gillar

10 Kommentarer

 • Svara
  Maja
  2 september, 2014 at 15:15

  Jag älskar glass!
  http://www.healthymaja.devote.se

 • Svara
  Maja
  2 september, 2014 at 15:15

  Jag älskar glass!
  http://www.healthymaja.devote.se

 • Svara
  Josefine
  2 september, 2014 at 18:06

  Jag är också alldeles galen i glass:-). För egen del blir det dock INGA bananer (jag gillar det inte), och inte heller avocado eller gröna blad (som jag heller inte är så förtjust i). Jag brukar blanda ca 100 g frysta bär/frukt med ungefär samma mängd eller lite mer färsk frukt (persika, kiwi, plommon eller något annat ”okrispigt” d.v.s. ej äpplen), en halv skopa (13.5 g) GOTT risprotein, stevia och vid behov en skvätt mandelmjölk. Samt smaksättning, såsom lucuma, mesquite, kanel, maca, kakao, vanilj, ”smaksatt stevia”, kardemumma, nejlika eller något annat jag är sugen på just den dagen. Det är min lilla vardagslyx. Gånger två. För jag äter det oftast både morgon och kväll, gärna med någon krispig topping på (GoGreen ready-in-5-kikärter eller gröna linser är favoriterna här, tillsammans med flax cereals från Enjoy Life). Mmmmmm…
  Kramis

 • Svara
  Josefine
  2 september, 2014 at 18:06

  Jag är också alldeles galen i glass:-). För egen del blir det dock INGA bananer (jag gillar det inte), och inte heller avocado eller gröna blad (som jag heller inte är så förtjust i). Jag brukar blanda ca 100 g frysta bär/frukt med ungefär samma mängd eller lite mer färsk frukt (persika, kiwi, plommon eller något annat ”okrispigt” d.v.s. ej äpplen), en halv skopa (13.5 g) GOTT risprotein, stevia och vid behov en skvätt mandelmjölk. Samt smaksättning, såsom lucuma, mesquite, kanel, maca, kakao, vanilj, ”smaksatt stevia”, kardemumma, nejlika eller något annat jag är sugen på just den dagen. Det är min lilla vardagslyx. Gånger två. För jag äter det oftast både morgon och kväll, gärna med någon krispig topping på (GoGreen ready-in-5-kikärter eller gröna linser är favoriterna här, tillsammans med flax cereals från Enjoy Life). Mmmmmm…
  Kramis

 • Svara
  Karin FitnessochHälsa
  2 september, 2014 at 20:05

  Oj, vad god den glassen såg ut! Jag kan förstå varför du vill äta glass så ofta. 😉

 • Svara
  Karin FitnessochHälsa
  2 september, 2014 at 20:05

  Oj, vad god den glassen såg ut! Jag kan förstå varför du vill äta glass så ofta. 😉

 • Svara
  Amanda
  3 september, 2014 at 09:59

  SER SÅ GOTT UT!

  Men hehehheh… Med risk för att få en oskön besserwisser varning så heter det ju lucuma och inte lacuma

 • Svara
  Amanda
  3 september, 2014 at 09:59

  SER SÅ GOTT UT!

  Men hehehheh… Med risk för att få en oskön besserwisser varning så heter det ju lucuma och inte lacuma

 • Svara
  Evelina
  18 november, 2014 at 12:22

  Men otrooligt gulligt serveringsglas! Vart har du köpt det? 🙂
  Grymt recept för övrigt, har gjort nåågra gånger! Delicious!

 • Svara
  Evelina
  18 november, 2014 at 12:22

  Men otrooligt gulligt serveringsglas! Vart har du köpt det? 🙂
  Grymt recept för övrigt, har gjort nåågra gånger! Delicious!

Lämna ett svar