Precis innan flytten fick jag hem en ovanligt härligt låda från The Healthy Box, den var nämligen till bredden fylld av ekologiskt, glutenfritt och vegetariskt taco-gotte. Jag anser mig vara rätt duktig på att testa nya grejer så fort jag hittar dem i butik, men det var ändå ett par nyheter i denna augustibox som jag ännu inte hunnit prova. Kul!
En av grejerna jag direkt blev lite extra nyfiken på var två små tuber som låg i boxen, innehållandes vitlöks- och ingefärspaste, ur Santa Maria’s nya serie av färska kryddor på tub. Än så länge har jag bara hunnit prova den med vitlök, när jag häromdagen gjorde en supersmarrig jordnötsgryta (tyvärr så varken måttade eller fotade jag denna gång, men eftersom det blev himla gott ska jag göra om det och då ska ni få receptet, promise!)
Okej, det är väl kanske inte så kul att läsa om ett smarrigt recept ni ännu inte kan få… så låt mig gå vidare och berätta om det vi åt i fredags istället! Också på temat tacos, och minst lika superdupersmarrigt som ovan nämnda gryta.
Då jag var allmänt ”pepp på tacos” klickade jag mig i förra veckan in på santa maria’s instagram och kunde då snabbt konstatera att det ju fanns massa spännande nyheter jag ville testa!? Bland annat deras nya kryddmix för fish taco. Med smaker som lime, koriander, mango, ingefära och chili kändes det rätt självklart att använda den till lax, och jag körde raka vägen till affären för att inhandla vad som behövdes.
Vi gjorde det väldigt enkelt och gjorde som en ”fish taco-sallad”, vilket också blev väldigt gott! Grönsallad och tärnad gurka i botten, sedan den kryddade laxen som tillagats i ugnen, och på toppen klickar av exotisk salsa och krossade tortilla chips.
Jag hade gärna testat den nya mango/papaya-salsan, men tyvärr fanns den inte i min butik ännu. Just en fruktig salsa, gärna med lite hetta, kändes spontant som det perfekta tillbehöret. Så jag gjorde helt enkelt en egen salsa, och den blev också kanongod!
Exotisk salsa:
- 1 liten/mellanstor mango (drygt två dl tärnat fruktkött)
- 1 stor tomat
- 2 msk finhackad rödlök
- 1/4-1/2 tsk sriracha sås
- 1/2 msk papayapulver *
- 3/4 msk ananaspulver *
- salt efter smak
Hur göra? Mixa ihop ba! Låt det gärna vara lite småbitar kvar, och smaka av med saltet.
* Vad är papaya- och ananaspulver? * Jag har använt frukt- och grönsakspulver från märket wellaware i flera recept tidigare (i allt från veganska proteinbars till rödbetsfalafel till moussetårta till proteinbollar) men när jag nu skulle länka de två jag använt i detta recept visade det sig att dessa så kallade ”smoothiepulver” inte längre verkar säljas från Wellaware’s egna hemsida längre. MEN jag hittade dem båda på matsmart.se för fina 49:-/styck! Så kika där: ananaspulver || papayapulver
1 Kommentar
Erika
27 september, 2017 at 17:19Ser supergott ut! måste testa 🙂