Den här rätten låter, ser ut och smakar LYX – men är faktiskt löjligt enkel att slänga ihop. Snabbt går det också!
![](https://roethlisberger.se/wp-content/uploads/2019/05/tryffelaioli2.jpg)
Rättens ”pricken över i” är en ny tryffelaioli från Eriks Såser, som jag tror passar det till mesta.
![](https://roethlisberger.se/wp-content/uploads/2019/05/tryffelaioli1.jpg)
Ugnsbakad torsk med champinjon- och baconkrisp, sötpotatischips och tryffelaioli
2 portioner
Du behöver:
- 2 bitar torskrygg
- några sötpotatisar (whatever mängd du tycker blir lagom för 2)
- ett gäng champinjoner
- 1 paket bacon
- ett knippe persilja
- nymald svartpeppar
Att servera till: tryffelaioli från Eriks Såser
Gör såhär:
- Värm upp ugnen till 170 grader. Skiva potatisen och sprid ut på en bakplåtspappersklädd plåt. Stek i ugnen i ca 15 minuter.
- Ta ut potatisen och höj värmen till 200 grader. Tillaga torsken i ca 12 minuter (släng in potatisen de sista minutrarna för att värma dem igen)
- Gör under tiden champinjon- och baconkrispet: kvarta champinjonerna och finhacka bacon. Stek i varm panna tills baconen blivit knaprigt och svampen fått färg. Rör ner hackad persilja och mal över svartpeppar.
- Servera alltsammans med tryffelaioli och njut!
Inga kommentarer