DIY-pyssel

DIY armstickad ”chunky blanket” (budgetvariant)

Har du dryga hundralappen och lite tid över? Har du också sett de där så kallade ”chunky blankets” lite överallt i sociala medier och blivit lockad att beställa hem en, för de ser ju SÅ gosiga ut? Har du sedan kanske ändå avstått, när du insåg att en sådan filt kostar ganska många tusen kronor? I så fall har jag ett tips till dig! För jag har oooh:at över nämna gosfiltar i månader, men inte riktigt känt att jag vill lägga fullt så mycket pengarna på en filt. Hur himla fina de än är. Så, jag testade att göra en budgetvariant själv istället, såhär blev den;

Superenkelt! Jag köpte 8 av Ikeas absolut enklaste fleecefiltar (för 15:-/st), och det enda en behöver utöver dem är ett par armar samt en sax. Plus tålamod och lite tid, då… Det som tar tid är dock inte själva stickningen, den gjordes både snabbt och enkelt! Nej, det som tar tid är att göra själva ”fleece-garnet” (för att inte tala om vilken otroligt ospännande aktivitet det är att klippa filtar..) Men — det är iallafall väldigt enkelt! Här kommer lite bilder och en förklaring till hur jag gjorde;

En filt i taget. Jag vek den och la på golvet. Sedan markerade jag var 20e centimeter, och klippte remsor. OBS två viktiga saker här; en ska klippa längs med den elastiska sidan, och en ska inte klippa hela vägen igenom, ha se till att några cm till godo. Sen klev jag över filten och klippte remsor från det hållet (och samma sak här; en ska inte klippa hela vägen igenom). Slutligen drar en i tyget, på längden, så att det ”rullar ihop sig”.

Nala ville såklart vara med. Och med ”med” menar jag alltså mitt i hela projektet. Såklart.

Tillslut så… efter 8 filtar, lite valpbrottande och en himla massa klippande fram och tillbaka knöt jag ihop allt och rullade till ett gigantiskt nystan.

Sedan är det alltså underarmarna som får agera ”stickor”, HÄR har ni en bra steg-för-steg-guide som jag tycker var väldigt lätt att följa. Nu när jag har testat och insett hur himla enkelt det var, är jag ändå sugen på att klicka hem ett gäng nystan ”chunky wool” för att göra en riktigt gosig filt… men än så länge har jag inte hittat någon bra hemsida/butik att beställa ifrån, ingen av er råka känna till någon?

Du kanske gillar

1 Kommentar

  • Svara
    Louise
    8 januari, 2018 at 14:27

    Va fin den blev! Ungefär hur stor blev den färdiga filten sedan i cm? 😀

Lämna ett svar