Tankar om ting Vad vi borde prata om

Sjukdomsåterfall och lite andra uppdateringar

Jag har funderat lite kring hur jag ska formulera mig här. Vad jag ska dela med mig av. Det är inte så mycket vad jag ”vill” dela med mig av, snarare har jag inte riktigt vetat vad jag tror att ni överhuvudtaget vill ta del av. Jag har inte vetat om det bästa är att jag fortsätter, om än lite mer sällan än tidigare, uppdatera bloggen med recept och kanske en mer eller mindre vettig text ibland. Om det räcker, om mer än så känns ”överflödigt” på något vis, för er. Jag har i alla fall landat i något slags mellanting. Jag vill ge er en update och även om jag inte skulle ha något emot att bli långrandig och gå in på detaljer, så är sanningen att jag inte riktigt själv har koll på vad tusan som händer just nu. Det är så mycket kaos. I livet, och i mig.

Jag har mått allt sämre den senaste tiden och jag har haft extremt svårt att sätta fingret på känslan, på vad som skaver, på ”vad som är fel”. Sedan drygt en månad tillbaka äter jag antidepressiva igen. Det var fruktansvärt jobbigt att ta in och acceptera att den sjukdom jag trodde att jag för alltid var kvitt, nu kommit tillbaka. Med en enorm kraft dessutom, som knockade mig totalt. Jag hade nästan glömt, eller ska jag säga förträngt kanske, hur smärtsamt det är. Men värst är inte ens det, att det gör ont, för även om det är svårt att förstå hur så vet jag ju att det går att bli frisk, till skillnad från mina andra diagnoser så är det här en jag kan jag bli av med. Utan det värsta är hur ledsen det gjort mig. Att bli sjuk igen. Det känns så orättvist och jag blir så arg. Jag vet att det är en sjukdom som alla andra, en sjukdom som en drabbas av och att det kan hända alla osv osv osv – jag vet allt det. Jag är arg och ledsen ändå.

Ja, det var en del av någon slags uppdatering antar jag. En lite roligare uppdatering är att jag i helgen jobbat med rörligt material jag anlitats att ta fram, och som ni kommer kunna ta del av mycket snart. Jag blev väldigt smickrad när jag fick frågan då jag ser upp till både varumärket och grundaren utav det. Men mer om det när materialet börjat publiceras, det borde bli bara i dagarna! Och imorgon eller i övermorgon kommer ett recept på galet goda chokladtryfflar (på bara två ingredienser). Så än är jag inte helt ute ur matchen, det är bara lite extra tungt just nu. Hoppas ni har överseende med det och vill fortsätta titta in här ändå.

Du kanske gillar

7 Kommentarer

 • Svara
  Karin
  17 april, 2018 at 11:38

  Ville bara skicka en kram. Äter också antidepressiva. <3

 • Svara
  Maja
  17 april, 2018 at 16:09

  Skulle också vilja skicka en bamsekram genom rymden. Du är inte ensam. Kram!

 • Svara
  Amalia
  17 april, 2018 at 17:52

  Vet inte om du minns men för många herrans år sedan gick vi på dagvård tillsammans. Brukar läsa din blogg
  Detta med återfall är verkligen jobbigt, framförallt när man kämpat så för att bli fri och frisk redan en gång tidigare. Jag har också återfall, men av en annan sort (den sort för vilken vi gick på dagvård..). Man ska tydligen aldrig säga aldrig (i detta fall aldrig sjuk igen). Men man lär så länge man lever och de flesta lärdomar kommer det något bra utav.

 • Svara
  Jessica
  17 april, 2018 at 19:35

  Jag tror vi är många som kan känna igen oss i dina ord. Jag befinner mig just nu i en period med mindre ångest, mår ganska bra, men är högst medveten om att både min ångest och depression förr eller senare kan komma tillbaka. Och varje gång det har hänt så känner jag mig ledsen och besviken över det. Innerst inne tror jag att jag bär något slags hopp om att det inte ska komma tillbaka. Så förstår din känsla ❤️Skickar dig en bamsekram.

 • Svara
  Sofie
  17 april, 2018 at 22:14

  Jag tycker själv det läggs som en press på mig när man säger att jag ska bli ”frisk” från depression och ångest. Jag tror mycket på återhämtningsperspektivet och att genom det få en känsla av sammanhang och empowerment. Jag känner det lite som att slippa behöva bli ”normal” och kunna prata öppet om att jag behöver göra saker på ett visst sätt för att orka med och klara min vardag. Du kanske redan har hört detta tusen ggr och detta kanske gör dig mer frustrerad.. men hoppas det ger ett annat synsätt på din situation

 • Svara
  Jes
  20 april, 2018 at 06:02

  Läst/Följt din blogg i många år nu.. både under bättre och sämre perioder. Brukar kanske inte kommentera så ofta, men stöttar i tanken och mycket av det du skriver har på gott och ont ofta stor igenkänningsfaktor.
  Tycker att det är fint och starkt när du drlar med dig av din mänsklighet (så som jag ser det), inte bara allt glatt och piffigt, utan även kan ventilera när det inte blåser i medvind.
  Du är långt ifrån ensam, vilket kanske inte direkt är en ’tröst’, men något som jag tror kan vara motivation att försätta vara öppen (så långt det känns bekvämt för dig såklart).
  Vill avrunda med att skicka med ett poddtips där Anders Hansen intervjuas i Framgångpoddens avsnitt 172, blev på något vis lite perspektiv på egentligen självklara saker…

  P.S. Superkul med protein pow-samarbetet!! Grattis 🙂 ser fram emot fler klipp 🙂

 • Svara
  Alfhild
  23 april, 2018 at 13:06

  Du är Bäst!

Lämna ett svar