LUNCH & MIDDAG Recept

En variant av Ceasar – ljummen belugalinssallad, grillad kyckling & västerbottenost

Matiga sallader — det måste väl ändå vara sommarmaten nummer 1. Personligen äter jag dem både gärna och ofta alla årets månader, och tycker det är svårt att misslyckas. Det är ju bokstavligen bara att slänga ihop ett gäng favoritsaker i en skål och tada! Under sommarmånaderna är den matiga salladen obligatorisk till grillat, och kombinationen ost (fetaost, chèvre, mögelost) och färska bär eller frukt är min stående favorit när det gäller smakkombinationer. Och avokado såklart! Hur gör du helst dina matiga sallader?

För två år sedan postade jag ett recept på vegansk ceasarsallad, innehållandes allt från kokos-bacon till kikärtskrutonger till vegansk parmesanost, och såklart ceasardressing. Det är fortfarande en av mina absoluta favoritssallader! Igår gjorde jag en annan variant av ceasarsallad, såhär såg den ut:

Romansallad i botten, och så gjorde jag en ljummen linssallad med belugalinser, körsbärstomater, tunt skivad salladslök, finhackade sardiner och gröna oliver. På det ugnsbakade kycklingfiléer, brödkrutonger och – västerbottenostsås.

Tidigare i veckan fick jag nämligen hem den nyaste såsen från Erik’s såser att testa, och utförd med lite vatten blev det en perfekt dressing!

Du kanske gillar

1 Kommentar

 • Svara
  Jes
  28 april, 2018 at 16:23

  En favorit är bas på grönkål, riven morot (eller kimchi), kikärtor rostade i spiskummin och svartpeppar, picklad rödlök, quinoa/mathavre/bulgur, saltrostad majs (dvs i ugn/stekpanna med mycket salt!), sen en dressing med jordnötssmör, ingefära, lite soja, vinäger, honung/sirap och lite vitlök. Gärna lite sesamfrön på det

  Just att hitta substitut för feta, chèvre, halloumi är svårt.. men sett att det finns en hel del alternativ (baserade på kokos och stärkelse) som jag tänker kan vara värt ett försök 🙂

  Annars tycker att tempeh är en bra produkt som ger lite liknande funktion som ko-/get-/fårost. Tofu har ju också stor potential :3

Lämna ett svar