Efter att ha använt mjuka kolor i mina magiska snickers, ville jag göra något med de hårda karamellerna jag köpt. Valet kändes ärligt talat rätt enkelt, jag ville ha cookies fyllda med bitar av karamell.
Ett tu tre, och vips så doftade köket plötsligt ljuvligt och jag hade en hög nybakade kolakakor;
KOLAKAKOR med karamell-krisp
receptet ger 8-10 kakor
- 50g kokosolja
- 2 msk fiber sirap gold
- 60g mandelmjöl
- 10g kokosmjöl
- 1/3 tsk bikarbonat
- en nypa salt
- 2 msk krossade Werther’s original hårda karameller (22g)
Gör såhär:
- Sätt ugnen på 175 grader.
- Rör ihop kokosolja och sirap tills helt jämnt.
- Blanda de torra ingredienserna (allt utom karamell-krosset) i en annan skål och rör sedan ner i olja/sirap-skålen. När allt blandats, tillsätt de krossade karamellerna och arbeta ihop till en smidig deg.
- Forma till bollar, 8-10 stycken, platta till mellan handflatorna och sprid ut på en bakplåtspappersklädd plåt. Grädda tills gyllene, ca 8 minuter.
Inga kommentarer