Träning

Träna hemma: Planka med sidosteg och roddvarianter

Vill du få till lite hemmaträning i sommar? Det vill jag, och därför har jag börjat testa mig igenom olika övningar en enkelt tränar hemma. Jag tänkte dela med mig av mina favoriter här i bloggen, för att senare kanske sätta ihop hela ”program” att följa. Är det något ni skulle uppskatta?

Idag kommer i alla fall två övningar som jag kommer inkludera i mina egna pass i sommar. De kräver gummiband, och jag använder ett längre (det här från Tyngre) och ett kortare som jag inte minns varifrån jag har men jag vet att det går att köpa ca överallt (några direktlänkar: Gymgrossisten – mmsports – XXL)


PLANKA MED SIDOSTEG
Utgångsposition är vanlig plankposition, med händerna rakt under axlarna, och ett kort gummiband runt handlederna. Sedan varvar du höger/vänster och tar ett ”kliv” utåt och tillbaka in. Se GIFen nedan.

RODD
Använd ett längre gummiband och justera både längd och motstånd genom att ev. vira det något varv runt fötterna. Utför en klassisk rodd; sänk och dra ihop skuldror, dra bakåt, håll någon sekund och släpp tillbaka fram.

ENARMSRODD
Justera motståndet på samma sätt som ovan, och arbeta med en arm i taget. Den andra armen kan du antingen låta ligga i knät eller för balans kan du sätta den i golvet intill höften. Utför rörelsen; sänk och dra bak skuldran, dra bakåt, håll någon sekund och släpp tillbaka fram.

Du kanske gillar

2 Kommentarer

 • Svara
  Selma
  1 juli, 2018 at 10:45

  Bra övningar!👌

 • Svara
  Selma
  1 juli, 2018 at 10:45

  Bra övningar!👌

Lämna ett svar