När jag gjort mina snickersrutor med ostbågskrisp 4 gånger på en vecka bestämde jag mig för att laborera vidare med receptet. Jag böt ut jordnötssmöret mot hasselnötskräm, sirapen mot chokladsås och toppade med mörk choklad. Alltså crunchet i dessa rutor är så himla nice, jag kan inte få nog.
HASSELNÖTSCRUNCH-RUTOR
receptet ger 4-6 rutor
Du behöver:
- 35g Snackbro’s Curls
- 1/4 dl sötströ, jag använder sukrin
- 1/2 dl Barebells chokladsås
- 80g Barebells hasselnötskräm
- en nypa salt
- ca 70g mörk choklad, jag använder steviasötad från Nick’s
Gör såhär:
- Krossa curls’en i en bunke (med botten av ett glas funkar utmärkt) och ställ åt sidan.
- Smält ihop sötströ, chokladsås och hasselnötskräm på låg värme i en liten kastrull. Rör hela tiden.
- När smeten är helt jämn och slät och aningen tunnare, häll över de krossade curls’en och blanda ihop.
- Tryck ut till en rektangel på ett bakplåtspapper, ställ in i kylen.
- Smält chokladen och häll över botten, låt stelna i kyl i innan du skär i bitar.
Inga kommentarer