Jag gjorde mina absoluta favoritkakor, med istället för hackad choklad tillsatte jag bitar av Nick’s peanuts n’ fudge-bar. Resultatet? Ljuvligt goda kakor som är precis som jag gillar mina kakor: krispig yta, seg mitt och stora chunks.
PEANUTS N’ FUDGE-FYLLDA PROTEINCOOKIES
Du behöver: (6 kakor)
- 30g vassle, jag använde Tyngre’s Vaniljdrömmar
- 45g vitafiberpulver
- 15g (2 msk) fettreducerat mandelmjöl
- en nypa salt
- 15g kokosolja (jag använder neutral)
- 1 msk mjölk
- 1 peanuts n’ fudge-bar från Nick’s
- någon msk hackad mjölkchoklad
Gör såhär:
- Sätt ugnen på 175 grader och lägg ett bakplåtspapper på en plåt.
- Rör ihop alla torra ingredienser för kakorna (dvs allt utom kokosolja, mjölk, fluff och bar) i en skål.
- Skär baren i småbitar.
- Smält kokosoljan och låt den svalna något, tillsätt sedan den + mjölken i den torra blandningen och arbeta ihop till en smidig deg. Tillsätt den hackade baren.
- Dela upp degen och rulla till 6 bollar, platta till och sprid ut på den förberedda plåten.
- Grädda i 9-10 minuter, ta ut och låt svalna på galler.
Inga kommentarer