Uncategorized

Styrkelabbets app för att logga träning

Jag har aldrig varit värst bra på att logga min träning. Eller, det jag har gjort är att jag skrivit ner mina pass i en anteckning i telefonen, men sedan inget mer. Jag har inte analyserat, inte fört någon statistik över siffrorna utan anteckningarna har mest bara sparats som inspiration till nästkommande pass.

I förra veckan släppte Styrkelabbet en app, och jag var snabb med att ladda ner den. Den finns som både gratis- och premium version och jag har testat både två, och tänkte idag berätta lite mer om varför jag gillade den här appen så mycket och definitivt kommer fortsätta använda mig av den.

Startsidan visar en tydlig översikt över utförd träning, du kan själv ändra tidsperiod och få en överblick över de 7-,14-, 28-, 90 senaste dagarna, ett år eller sedan start.

Klickar en på ”träningslogg” kommer en till en översikt över loggade pass, med det senaste utförda högst upp. Därifrån kan en sedan klicka sig vidare in på ett specifikt pass för att se exakt hur det såg ut. Dessutom kan en spara ett pass som passmall, om en exempelvis vet med sig att en ofta kör samma upplägg.

För den som behöver lite ny inspiration eller av andra skäl inte kan/vill sätta ihop sitt eget pass så finns det flera bra program att följa i appen, både gratis och premium. Jag har själv tidigare följ Russian Squat Routine (favorit! Ett av gratis-programmen) och brukar när jag har dåligt med egna idéer gå in och kika på helkroppspasset eller över-/underkroppsprogrammet för att ta något jag gillar och använda i mitt eget pass. Jag är nu mitt uppe i en omgång RSR för att höja min mark, men är väldigt sugen på att avbryta det för att istället köra ”Marklyft Mambo” som finns bland premiumprogrammen… får se hur jag gör.

Och så var det det där med siffror och statistik. Redan med gratis-versionen av appen finns det flera användbara hjälpmedel och verktyg, och vill en nörda ner sig i statistiken kan en göra det med premium-varianten. Herregud vad det finns mycket att följa här, om en vill! Appen visar snygga och tydliga grafer så en får en bra överblick över hur träningen sett ut.

Jag har faktiskt väntat på just precis en sådan här app. Den är verkligen superenkel att använda, ger en direkt en överblick över relevanta siffror och vill en så kan en alltså nörda ner sig totalt. Jag ser fram emot att logga all min träning i denna app och att för en gångs skull faktiskt följa utvecklingen, se siffrorna och ökningarna i tydliga grafer. Har du inte redan laddat ner Styrkelabbets app så kan jag varmt rekommendera dig att göra det!

Du kanske gillar

2 Kommentarer

 • Svara
  Anonym
  25 december, 2018 at 09:45

  Har du kollat efter en sån här app innan? Finns hur många som helst som håller nycker hög klass, dessutom gratis!

  • Svara
   roethlisberger
   25 december, 2018 at 12:59

   Jag har letat- och haft några ja. Men ingen har fallit mig i smaken helt — iaf inte så pass att jag faktiskt kommit att använda dem. På svenska vet jag inte om jag hittat någon riktigt bra tidigare… men tipsa gärna om det finns 🙂
   Gratis-varianten av denna app tycker jag är mer än tillräcklig, premium är ju kul om man vill föra noggrannare statistik men för att logga träningen räcker ju gratisversionen.

Lämna ett svar