Uncategorized

Året 2014 – vad hände, vad skapades i köket och vad var extra läsvärt? (del 4 av 4)

OKTOBER

Vad hände? Vi kikade lite närmare på både min juicer och min mixer, tanken var att visa er även min stavmixer men eftersom den dog en plötsligt död tänkte jag att det vore lite märkligt att tipsa om den (jag fick dock dröm-stavmixern i julklapp så den får ni snart se mer av!). En av mina bästa vänner sedan många år tillbaka kom för första gången på vad vi där och då bestämde oss för att ha som en obligatorisk grej i vår vardag minst en gång i veckan: bästis-frulle. För äta ska man ändå och vi båda har rätt annorlunda liv med späckade dagar, så vi kör gärna en tidig frukost en helt vanlig tisdag – fast med känslan av helg. Nypressad juice, kokta ägg, färsk frukt och god ost. Efter många år som nöjd konsument och användare av Kung Markatta’s ekologiska produkter kunde jag i oktober berätta för er att jag numera är en av deras receptkreatörer. Första receptet jag kreerade var lagom till kanelbullensdag – raw cinnamon bun cheesecake. Det var också i oktober jag kom i kontakt med W-Sportswear och förälskade mig i deras kläder.w4

Vad skapades i köket? ”På den söta sidan” var det cashew- & kokoskakor och nötfria raw blissballs (med en bas på bovetesom glänste allra mest under denna månad. Det lagades även god mat så som pad thai och pestokramad blomkål i ugn (bild nedan). Jag har alltid gillat såser och röror i olika form och smak, och fick i oktober till både en grymt god jordnötssås, samt min absoluta favoritpestogrillad paprika och cashewnötterblomkalpesto1

Skrevs något extra läsvärt? Jag svarade på en läsarfråga om hur jag tänker när jag publicerar bilder på min kropp. Jag skrev även om något som har hjälpt mig otroligt mycket de senaste åren, och fortfarande är något jag använder mig av för att ta mig framåt, nämligen att hitta känslan redan nu. Efter lite avföljningar på instagram då jag (tydligen) postade lite för frestande bilder, skrev jag om chokladens vara eller icke vara när det kommer till hälsa. Lite senare snackade marklyft och hur lyft av elefant liksom alltid kommer vara grymmare än små klädstorlekar. 

NOVEMBER

Vad hände? Jag tipsade om hur man kan bli trött, gråtfärdig och lycklig på tre och en halv minut med denna övning. Jag fotograferade både ett bröllopspar med deras söta dotter, och Malin Nylén (bilderna nedan). Jag tog också hem den speciella ingrediensen i questbars, ett tips ni verkade uppskatta.malin4

Vad skapades i köket? Jag tjuvstartade julen i november och gjorde bland annat dessa crispybars med smak av pepparkaka. Med Renée Voltaires nya lakritsstång gjorde jag vad som blev ny småkaks-favvo: citron- & lakritscookies. För Kung Markatta gjorde jag dessa grönkålschips som är så goda att man dör lite.gronkal

Skrevs något extra läsvärt? Det är visst ett rätt återkommande ämne här hos mig på roethlisberger.se, det där med hur man kan använda sig av tankar för att påverka saker och ting omkring oss, jag skrev i november om tacksamhet som verktyg, och några rader om vad som kan kallas vår starkaste muskel – pannbenet. På samma tema skrev jag även om vad jag menar när jag talar om att leva aktivt, för mig är det en närvaro.

DECEMBER

Vad hände? Första helgen i december hade jag min heldag ”Träningsglädje & Matkärlek” på Wenngarn, en väldigt lyckad dag från morgon till kväll. Jag köpte en ny kompis till köket som använts dagligen sedan dess. På träningsfronten tipsade jag er om att mosa ben som Kai.workshop8

Vad skapades i köket? Julbaken drog igång på riktigt och jag gjorde en himla massa gott; vit rockey road, två sorters no-bake pralinersaffransmuffins med kola- & vitchokladfyllning, och så ett recept jag inte kan tipsa er nog om att prova själva – chokladfudge med rostade cashewnötter och salt kola.cashewcaramell1

Skrevs något extra läsvärt? Eftersom jag får en del frågor om kosttillskott bestämde jag mig för att skriva ett inlägg om just det, det hittas HÄR.

Du kanske gillar

4 Kommentarer

 • Svara
  M
  5 januari, 2015 at 20:24

  Tack för att du delar med dig av ditt år, flera inlägg var helt klart värda att läsa igen. Bli så nyfiken på när din nya pojkvän kom in i bilden hihi, men såklart ska du bara dela med dig av de bitar du vill. 🙂 Önskar dig all lycka under 2015!

  • Svara
   roethlisberger
   5 januari, 2015 at 21:11

   haha, inläggen var inte långa nog, menar du? 😉 jag som tyckte det blev sååå långt även om jag försökte hålla mig kort.. och ang pojkvännen så var det inget jag medvetet lät bli att skriva om, det bara blev mest ”vad som hänt på bloggen”, liksom.. men FYI kom han in i bilden (som pojkvän, vi har känt varandra litegrann i flera år) i höstas, okt-nov började vi ses mer 🙂
   Stort tack, och detsamma!

 • Svara
  M
  5 januari, 2015 at 20:24

  Tack för att du delar med dig av ditt år, flera inlägg var helt klart värda att läsa igen. Bli så nyfiken på när din nya pojkvän kom in i bilden hihi, men såklart ska du bara dela med dig av de bitar du vill. 🙂 Önskar dig all lycka under 2015!

  • Svara
   roethlisberger
   5 januari, 2015 at 21:11

   haha, inläggen var inte långa nog, menar du? 😉 jag som tyckte det blev sååå långt även om jag försökte hålla mig kort.. och ang pojkvännen så var det inget jag medvetet lät bli att skriva om, det bara blev mest ”vad som hänt på bloggen”, liksom.. men FYI kom han in i bilden (som pojkvän, vi har känt varandra litegrann i flera år) i höstas, okt-nov började vi ses mer 🙂
   Stort tack, och detsamma!

Lämna ett svar