Som jag skrivit tidigare skapar jag varje vecka recept för Proteinbolaget, vilket är ett mycket roligt jobb! Mina favoriter delar jag även med mig av här i bloggen, och idag kommer ett sådant favoritrecept. Nämligen peanutbutter cups choklad(protein)pannkakor!
![](https://roethlisberger.se/wp-content/uploads/2019/05/PBCpannkakor1.jpg)
De ser kanske inte mycket ut för världen men let me tell you… med lite extra chokladsås och jordnötschokladkräm på toppen så… mmm!
![](https://roethlisberger.se/wp-content/uploads/2019/05/PBCpannkakor2.jpg)
PEANUTBUTTERCUP-PROTEINPANNKAKOR
1 portion \\ 6-7 mindre pannkakor/plättar
Du behöver:
- 1 dl mjölk
- 2 äggvitor
- 1/2 dl vassle, jag använde det här i smaken ”peanut butter cups”
- 1 msk kasein, jag använde det här i smaken ”mjölkchoklad”
- 3 msk havremjöl
- 1/2 msk kakao
- 1 tsk bakpulver
- Kokosolja, margarin eller smör att steka i
Att servera till: chokladsås (jag körde på barebells) och jordnötschokladkräm som du gör genom att röra ihop 1 msk jordnötssmör med 2 msk kasein + vatten till önskad konsistens.
Gör såhär:
- Släng ner alla ingredienser i en liten mixer eller använd stavmixer. Mixa tills helt slätt. Låt gärna stå någon minut, så att havret och kaseinet drar åt sig lite vätska och smeten tjocknar något.
- Värm upp lite kokosolja, smör eller margarin i en stekpanna på medeltemperatur. Häll ca 1/2 dl smet i stekpannan och vänd när ytan börjar bubbla lite försiktigt. Upprepa med resterande smet.
- Servera och njut!
Inga kommentarer