Under semestern har jag scrollat igenom diverse flöden fyllda med goda sötsaker, och på så sätt byggt upp ett enormt baksug. Väl hemma kunde jag idag äntligen ställa mig i köket och baka! Först ut att dela med er här i bloggen är dessa galet goda – och galet enkla – proteinmuffins med banan och jordnötssmör.
Tricket för att få proteinmuffins som reser sig under gräddning och därigenom får en ”fluffig topp” är att först grädda dem i lite högre temperatur, för att sedan sänka temperaturen resterande gräddningstid.
Frostingen är förresten lika enkel att slänga ihop som själva muffinsen – 3 ingredienser är allt som krävs!
(protein-) BANAN & JORDNÖTSMUFFINS med jordnötsfrosting
Receptet ger 7-8 muffins
Muffins:
- 1 dl (50g) havremjöl
- 4 msk (16g) kasein i vaniljsmak, jag använde Tyngre’s Vaniljdrömmar
- 1 tsk bakpulver
- 1/2 tsk kanel
- 1 ägg (54g)
- 1 mosad banan (112g)
- 2 dl jordnötssmör (216g)
- 4 msk honung eller sirap, jag använde Nicks fibersirap med honungssmak
Frosting:
- 6 msk kasein i vaniljsmak, jag använde Tyngre’s Vaniljdrömmar
- 6 msk fettreducerat jordnötsmjöl
- 8-10 msk mjölk (börja med 6, tillsätt sedan lite i taget)
Gör såhär:
- Sätt ugnen på 220 grader.
- Mosa ihop banan, ägg, jordnötssmör och sirap, se till så det blir jämnt och alla banan-bitar försvinner.
- Rör ner havremjöl, kasein, bakpulver och kanel. Rör tills du har en kladdig smet.
- Fördela smeten i muffinsformar och grädda först i 5 minuter på 220 grader, sänk sedan värmen till 175 grader och grädda i ytterligare 10 minuter.
- Ta ut muffinsen och gör frostingen; rör ihop kasein med jordnötsmjöl, tillsätt sedan mjölken (börja med 6 msk, tillsätt sedan lite i taget tills du får önskad konsistens)
- Frosta muffinsen och ät!
Inga kommentarer