Lill-lördag och här kommer ett recept på smarriga protein-donuts! I receptet använder jag kasein i Tyngre’s nyaste smak ”Tunga Bananer”, en smak som gifter sig himla fint med lite jordnötssmör och mörk choklad.

Jag har en donut-plåt som jag använde för att göra dessa. Den ger 12 mini-donuts, och smeten som blev över hällde jag i vanliga muffinsformar. Det blir givetvis en annan form men har du ingen plåt med den specifika ”donutformen” så kan du såklart använda vilken form som helst.

PROTEIN-DONUTS med banan, choklad & jordnötssmör
receptet ger ca 16 mini-donuts
Du behöver:
- 80g (1,5 dl) havremjöl
- 13g (2,5 msk) fettreducerat jordnötsmjöl
- 28g kasein proteinpulver, jag använde Tyngre’s Tunga Bananer
- 1 tsk bakpulver
- en nypa salt
- 1 ägg
- 1/2 dl + 1 msk mjölk
- 1/2 dl + 1 msk (93g) fibersirap gold, jag använde Nicks sirap med honungssmak (annan sirap eller honung funkar bra)
- 45g (3 msk) jordnötssmör
Choklad-glaze: 80g mörk choklad + 1 msk kokosolja
Gör såhär:
- Sätt ugnen på 175 grader.
- Blanda alla torra ingredienser i en skål, ställ åt sidan.
- Vispa/rör ihop ägg, mjölk, sirap och jordnötssmör. Vänd ner den torra blandningen och vänd ihop med slickepot.
- Häll smeten i en plastpåse, klipp av ett hörn och ”spritsa” ut i en donutplåt.
- Grädda i ca 8 minuter, ta ut och låt svalna.
- Smält choklad och kokosolja och doppa donutsen. Toppa om/med vad du vill – jag strösslade över honungsrostade jordnötter.
Inga kommentarer