Vill ni veta en himlans smarrig smakkombo? Äpple, kanel och vit choklad. Alltså MUMS, säger jag bara. Är det dessutom i formatet blondie, är succén given, kan jag tala om.
Den här blondien mår bra av att övernatta en natt i kylen innan du skär upp och serverar. Helt enkelt för att den är kladdig (för blondies SKA vara kladdiga, OK.) och försöker du skära upp den innan den svalnat och ”stått till sig” lite så kommer mitten mest flyta ut. Efter en natt i kylen blir den dock perfekt. Fasta kanter men en härligt kladdig mitt.
BLONDIE med vit choklad & kaneläpple
Du behöver:
- 90g kokta kikärtor (ca 1/2 tetra/burk), väl sköljda och avrunna
- 65g proteinella vit choklad
- 4 msk (80g) fibersirap gold /eller/ nicks fibersirap med honungssmak
- 3 msk (24g) havremjöl
- 1/8 tsk bikarbonat
- 1/8 tsk bakpulver
- en rejäl nypa salt
- 1/2 äpple
- 1 tsk kanel
- 1 msk skuren gold
* Proteinella finns ca äverallt; City Gross, Ica eller online, exempelvis på bodystore.
Gör så här:
- Sätt ugnen på 175 grader och lägg ett bakplåtspapper i botten av en ugnsform (15×15 cm).
- Tärna äpplet i centimeterstora bitar, blanda med kanel och sukrin gold och ställ åt sidan.
- Skölj kikärtorna ordentligt, gärna flera gånger. Om du orkar; ”skala” dem, så du får bort den tunna hinnan.
- Mixa ihop kikärtor med protinella, sirap, havremjöl, bikarbonat, bakpulver och salt till en helt slät smet.
- Häll upp smeten i den förberedda formen och toppa med kaneläpplena, tryck ner en bit i smeten.
- Grädda i 25 minuter, ta ut och låt svalna helt (helst över natten) innan du skär upp i bitar. Förvara i kyl.
Inga kommentarer