Låt dig inte avskräckas av namnet på dessa kakor. Det må vara ett långt namn men ingredienslistan för att göra dem är det inte och resultatet blir makalöst gott!
Vi snackar alltså om chocolate chip cookies som fått sig en härlig kola-touch i och med att de innehåller proteinella salted caramel, och som om inte det vore nog är de dessutom fyllda med brownie. De är ärligt talat bland det bästa jag kreerat.
Salted Caramel Chocolate Chip Brownie Cookies
receptet ger 7 cookies
Du behöver:
- 40g (2,5 msk) Proteinella Salted Caramel
- 50 (2,5 msk) fibersirap, jag använde Nicks med honungssmak
- 20 g (1,5 msk) kokosolja
- 1 msk sukrin gold
- 0,5 chiaägg (=0,5 msk chiamjöl + 1,5 msk vatten)
- 80g (1,5 dl + 2 msk) mandelmjöl, EJ fettreducerat
- 1,5 msk + 0,5 msk fettreducerat kokosmjöl (vanligt kokosmjöl går också bra)
- 1/3 tsk bakpulver
- 1 msk kakao
- 20g hackad choklad, jag använde sockerfri från Healthyco
Gör såhär:
- Sätt ugnen på 175 grader och lägg ett bakplåtspapper på en plåt.
- Rör ihop chiamjöl med vatten och låt stå i 5 minuter, så det får ”äggkonsistens”.
- Blanda proteinella, sirap, kokosolja, sukrin gold och chiaägg till en jämn smet.
- Vänd ner mandelmjöl, 1,5 msk kokosmjöl och bakpulver och arbeta ihop.
- Flytta över ca 173 av degen i en annan skål och tillsätt kakao.
- I resterande 2/3 av degen; tillsätt 0,5 msk kokosmjöl och den hackade chokladen.
- Rulla chocolate chip-degen till 7 större bollar, och browniedegen till 7 mindre bollar.
- Platta till chocolatechip-degen, lägg på en brownieboll och täck över den med chocolatechip-deg. Rulla och platt till, så du får önskad storlek/tjocklek – dessa kakor flyter inte ut under gräddning.
- Grädda i 10-12 minuter tills de fått fin yta, ta ut och låt svalna.
Inga kommentarer