Vardagsuppdatering

Husägare!

Jag har gått och blivit husägare.

Det hela gick väl ärligt talat rätt fort; vi bokade en visning, gick på visning, blev kära på studs, la ett bud, budet accepterades, vi skrev. Jag har nog inte riktigt fattat det ännu. Att jag numera är husägare och kommer flytta in i ett drömhus om bara två månader.

Säljaren av huset är duktiga Arijana, som tillsammans med sin man gjort en så himla fin och smakfull renovering av detta vackra hus från 1920-talet. Bevarat mycket av det gamla, men också fört in nytt och modernt. Jag gillar ju som bekant just den mixen, och detta är verkligen ett drömhus för mig.

Vi har redan flera projekt och planer på vad vi ska göra så fort vi flyttat in. Först ska vi fixa ett staket och grind, så att hundarna kan springa ute på tomten utan att mamma Fanny behöver oro sig att de ska dra iväg på egna äventyr. Sedan ska vi rusta upp det redan existerande gymmet, och åh, här har vi fina planer hörrni! Det kommer bli så ballt. Dessutom kommer en liten dröm jag länge haft gå i uppfyllelse: ett walk in-skafferi. Det står också högt upp på priolistan över saker vi ska göra. Men mer om det senare, jag kommer såklart visa er allt eftersom vi gör nämnda grejer, inte minst hemmagymmet kommer ni garanterat få se mer utav! Nu tänkte jag visa er huset, så här kommer en riktig bildbomb!

Först kliver man in i en underbart söt punschveranda. Här ser jag framför mig hur vi sitter med varsin kopp kaffe om morgnarna!

När man sedan kliver in i hallen ser det ut såhär;

In till höger kommer det maffiga vardagsrummet;

bla

Det som idag kallas för ”whiskyrummet” kommer bli mitt arbetsrum.

Sen har vi köket. Här är allt är platsbyggt, och jag är så glad över all förvaring; här kommer alla mina bakgrejer och maskiner och ingredienser få plats! Tills vi har walk in-skafferiet det vill säga, det kommer vi bygga bakom dörren ni ser här längst in;

På övervåningen finns idag två sovrum, ett arbetsrum, två badrum och ett enormt ”dressing room”. Sistnämnda kommer bli vårt sovrum, och resterande tre rum blir barnrum.

Badrummen är superfina båda två;

På väg in till det som idag är ”dressing room” passerar man ett litet bibliotek. Det kommer vi nog behålla som just ett bibliotek.

Sist men inte minst det som alltså kommer bli vårt sovrum;

Så, det var en liten bildbomb från huset. Som jag skrev tidigare kommer jag säkerligen posta både en och två och femton gånger till om huset och våra olika projekt vi kommer sysselsätta oss med. Jag har redan börjat bygga lite småmöbler jag tänkte ha där, så något DIY-inlägg dyker säkert också upp!

Du kanske gillar

7 Kommentarer

 • Svara
  Ullis
  1 augusti, 2020 at 14:12

  Wow Fanny såååå fint!! Återigen grattis!! Ser väldigt stort ut, hur många kvadrat är de? Ligger det lantligt el lokalt?

  • Svara
   roethlisberger
   2 augusti, 2020 at 10:42

   Tusen tack!🙏❤️ Det är 225kvm 🙂 Och det ligger 15 min med bil från Uppsala centrum, men väldigt lantligt med skog och åkrar runt om. Perfekta kombinationen enligt mig; med naturen runt knuten men ändå nära till stan!

 • Svara
  J
  2 augusti, 2020 at 19:39

  SÅ himla drömmigt! Stort grattis🤩 Ser fram emot DIY och fler bilder!
  Har ni planer för trädgården också?

 • Svara
  Josefine
  3 augusti, 2020 at 08:07

  Grattis till husköpet! Ska bli kul att följa 🙂

 • Svara
  Ulrika
  3 augusti, 2020 at 10:02

  Gud vad kul!!!!!!

 • Svara
  Emilia
  4 augusti, 2020 at 17:22

  NEJ MEN WOW! Så så så fint! Ser framemot en miljard bilder från allt ni hittar på! 😀

 • Svara
  Lotta
  3 oktober, 2020 at 12:00

  Vad roligt! Det är så fint <3 Jag har åkt förbi där på väg till min svärfar som bor på Gysta 306 (han är 80+ och bor i ett litet hus med mycket bilar på tomten om ni åker förbi där någon gång.)

Lämna ett svar