Har ni hört talas om ”Slutty Brownies”? Det är ett bakverk bestående av ett lager brownie, toppad med ett lager kakdeg och mellan de två någon form av kaka/kräm/fyllning/gottigt.
Brownies är ju mitt favoritbakverk (som synes om en kikar i mitt receptindex under ”Brownies & Blondies”) så att jag inte gjort en Slutty Brownie tidigare är lite utav ett mysterium. Men, bättre sent än aldrig! Nu har jag gjort en protein-variant och de vart inte en besvikelse, kan jag säga.
![](https://roethlisberger.se/wp-content/uploads/2021/03/sluttybrownie1-scaled.jpg)
Botten är alltså en brownie. Sedan skar jag en Holiday Puffs-proteinbar från Barebells och la över. Toppade gjorde jag med ett kakdegslager. Eller tja, en blondie är det väl i princip. Jag gjorde det enkelt för mig och gjorde först en blöt bas, som jag sedan delade upp och i ena halvan smaksatte med choklad, och den andra med jordnötsmjöl.
En kan såklart göra ”mellanlagret” med lite vad en vill, men jag kan varmt rekommendera just Holiday Puffs-proteinbaren då den har en ovanligt mjuk och härlig mitt. Den är fluffig, nästan som marshmallows.
![](https://roethlisberger.se/wp-content/uploads/2021/03/sluttybrownie3-scaled.jpg)
Så, har jag sålt in denna brownie tillräckligt nu? Om du fortfarande tvivlar ger jag dig en till bild på härligheten, jag menar KOLLA BARA på den!?
![](https://roethlisberger.se/wp-content/uploads/2021/03/sluttybrownie5-scaled.jpg)
Protein-Slutty Brownies
receptet ger 4 brownies
Bas:
- 110g kikärtor, sköljda och avrunna
- 1 ägg
- 1/2 dl Barebells Milkshake i Fudge-smak
Brownie:
- 1 msk (5g) kokosmjöl
- 1,5 msk (9g) vassle i chokladsmak, jag använde Tyngre’s Kladdkaka
- 1 msk (8g) kakao
- 1/2 msk (5g) sötströ, jag använde Use Like Sugar
- 1/2 tsk bikarbonat
- en nypa salt
Kakdeg:
- 1 msk (5g) kokosmjöl
- 1,5 msk (9g) vassle i vaniljsmak, jag använde Tyngre’s Vaniljdrömmar
- 1,5 msk (8g) fettreducerat jordnötsmjöl
- 1/2 msk (5g) sötströ, jag använde Use Like Sugar
- 1/2 tsk bikarbonat
+ 1 st Barebells Holiday Puffs-proteinbar
Gör så här:
- Sätt ugnen på 180 grader och lägg ett bakplåtspapper i botten av en ugnsform (15x15cm)
- Mixa ihop kikärtor, ägg och milkshake till en slät smet, ställ åt sidan.
- Rör ihop brownie-ingredienserna i en skål, och kakdegs-ingredienserna i en annan skål.
- Fördela den blöta basen (kikärtssmeten) mellan de två skålarna och rör ihop till två smeter.
- Häll browniesmeten i den förberedda formen.
- Skär upp proteinbaren i 1/2cm-tjocka bitar och lägg över browniesmeten.
- Toppa med kakdegssmeten.
- Grädda i ca 12-14* minuter, ta ut och låt svalna helt. Låt övernatta i kyl innan du skär upp.
* jag gräddade min brownie i 12,5 minut och det var på gränsen. En minut till skulle inte skadat.
![](https://roethlisberger.se/wp-content/uploads/2021/03/sluttybrownie4.jpg)
Inga kommentarer