Hemmagym Träning Vardagsuppdatering

Hemmagym: kryssdraghalva, handtag & grepp

I början av året blev som bekant vårt hemmagym klart och jag har i två tidigare inlägg visat er lyftplattform: golv, rack, vikter & stänger, samt cyklar, gummiband & småförvaring. Jag har avvaktat med det tredje och sista inlägget då jag ville hinna få hem lite fler handtag innan jag visade er kryssdraghalvan. Idag fick jag äntligen hem dem och med det kommer nu ett inlägg tillägnat stjärnan på gymmet – alltså kryssdraghalvan.

Vi har Abilica Flextower, som precis som allt annat vi har på gymmet, är köpt från Gymkompaniet. Och OJ vad vi har haft glädje av denna! Visst, vi båda är förtjusta i träning med ”fria vikter” (det vill säg i vårt fall med stång, då vi inte har några hantlar över 10kg – än) men jag har använt den här kryssdraghalvan betydligt mer än vad jag trodde att jag skulle.

Viktmagasinet är på 45 kg, vilket jag tycker räcker gott och väl. Vissa övningar, typ cable pull through, hade jag gärna kunnat lassa på lite mer i, men äsch, då kör en fler reps bara! För priset (4490:-) är det här en toppeninvestering för ett hemmagym, anser jag.

När vi monterade den kunde vi dock konstatera att vilken tur att vi valde att blåsa upp taket, för vette tusan om vi fått upp denna om vi behållit den låga takhöjden rummet hade innan. Nu vet jag inte om det eventuellt var ovanligt lågt i tak i detta rum, det är ju trots allt ute i garaget, men jag ville ändå nämna det. Kryssdraghalvan är 232cm hög.

Handtagen på bild ovan följer med kryssdraghalvan. Utöver dem har vi köpt följande:


Så, det var genomgången av gymmet. Vi är väldigt nöjda och jag saknar inte att träna på ”vanligt” gym överhuvudtaget! Hittills har jag utan problem kunnat variera mina pass och träna precis som jag vill. Jag tycker nog att våra val av utrustning från Gymkompaniet visade sig bli helt perfekt för våra önskemål och vår träning. Det enda vi ångrar nu är att vi inte gjorde om hela garaget till ett gym, hehe.

Du kanske gillar

1 Kommentar

  • Svara
    Anonym
    14 maj, 2021 at 23:13

    Vi vi vi!

Lämna ett svar