LUNCH & MIDDAG Recept

Yakiniku (med Oumph)

Hörrni, ikväll åt vi min nya favoriträtt! Det blev helt galet gott och jag längtar redan till lunchlådan imorgon som innehåller resterna. Låt mig presentera Yakiniku med Oumph:

Jag följde mer eller mindre Mari Bergmans recept, men ändrade proportionerna en aning. Receptet nedan är med mina ändringar.


Yakiniku (med Oumph)

receptet ger ca 3 portioner

Du behöver:

  • 1 liten purjolök
  • 4 vitlöksklyftor
  • 1/2-1 msk riven ingefära
  • 1 äpple
  • 0,75 dl japansk soja
  • 3 msk mörk fibersirap (eller honung)
  • 1 msk sesamfrön
  • 1 msk rapsolja
  • 1 pkt Oumph ”The chunk”, tinad
  • Några varv med svartpepparkvarn

Snabb kimchi:

  • 200 g tunt hyvlad vitkål/morot
  • 0,5 röd chili
  • 1 msk riven ingefära
  • 2 msk mörk fibersirap
  • 0,5 dl rapsolja
  • 1 lime (saften)
  • 1 msk vitvinsvinäger
  • 1 tsk salt

Gör så här:

  1. Skiva purjolöken tunt. Skala och riv äpple, vitlök och ingefära fint.
  2. Blanda med resterande ingredienser till marinaden. Ha slutligen i tinad Oumph.
  3. Låt stå minst 10 minuter, gärna någon timme.
  4. Kimchi: lägg kålen/morotsmixen i en skål, tillsätt riven ingefära, finhackad chili, sirap, olja, limesaft, vitvinsvinäger och salt.
  5. Massera kål/morotsmixen ordentligt och låt stå minst 10 minuter, gärna längre.
  6. Hetta upp en stekpanna och stek Yakinikublandningen på medelhög värme i 4-5 minuter.
  7. Servera med kimchi och ris.

You Might Also Like

1 Comment

Leave a Reply