Hörrni, ikväll åt vi min nya favoriträtt! Det blev helt galet gott och jag längtar redan till lunchlådan imorgon som innehåller resterna. Låt mig presentera Yakiniku med Oumph:
Jag följde mer eller mindre Mari Bergmans recept, men ändrade proportionerna en aning. Receptet nedan är med mina ändringar.
Yakiniku (med Oumph)
receptet ger ca 3 portioner
Du behöver:
- 1 liten purjolök
- 4 vitlöksklyftor
- 1/2-1 msk riven ingefära
- 1 äpple
- 0,75 dl japansk soja
- 3 msk mörk fibersirap (eller honung)
- 1 msk sesamfrön
- 1 msk rapsolja
- 1 pkt Oumph ”The chunk”, tinad
- Några varv med svartpepparkvarn
Snabb kimchi:
- 200 g tunt hyvlad vitkål/morot
- 0,5 röd chili
- 1 msk riven ingefära
- 2 msk mörk fibersirap
- 0,5 dl rapsolja
- 1 lime (saften)
- 1 msk vitvinsvinäger
- 1 tsk salt
Gör så här:
- Skiva purjolöken tunt. Skala och riv äpple, vitlök och ingefära fint.
- Blanda med resterande ingredienser till marinaden. Ha slutligen i tinad Oumph.
- Låt stå minst 10 minuter, gärna någon timme.
- Kimchi: lägg kålen/morotsmixen i en skål, tillsätt riven ingefära, finhackad chili, sirap, olja, limesaft, vitvinsvinäger och salt.
- Massera kål/morotsmixen ordentligt och låt stå minst 10 minuter, gärna längre.
- Hetta upp en stekpanna och stek Yakinikublandningen på medelhög värme i 4-5 minuter.
- Servera med kimchi och ris.
1 Comment
PROTEINKLADDKAKA med jordnöt & salt karamell – Roethlisberger.se
28 november, 2022 at 10:01[…] kommer min familj på middag. Jag tänkte bjuda på vegetarisk Yakiniku med kimchi, och till efterrätt blir det kladdkaka med glass. Eftersom jag tycker kladdkakor blir […]