PROTEINBAK Recept TÅRTOR & KLADDKAKOR

PROTEINKLADDKAKA med jordnöt & salt karamell

Ikväll kommer min familj på middag. Jag tänkte bjuda på vegetarisk Yakiniku med kimchi, och till efterrätt blir det kladdkaka med glass. Eftersom jag tycker kladdkakor blir som godast när de fått ”stå till sig” ett dygn i kylen så gjorde jag den redan igår. Det blev en ljus kladdkaka med jordnötssmör och salt karamell. Förutom att jag använde jordnötssmör med salt karamell-smak, så slängde jag även ner två hackade proteinbars, Barebells senaste nyhet: den mjuka baren Salted Peanut Caramel. Det blev, inte helt otippat, en väldigt smarrig kladdkaka!


PROTEINKLADDKAKA med jordnöt & salt karamell

18cm i diameter

Du behöver:

Gör så här:

  1. Sätt ugnen på 175 grader och spänn fast ett bakplåtspapper i botten av en springform (som har en diameter på 18 cm)
  2. Blanda alla torra ingredienser (utom proteinbarsen) i en bunke.
  3. Tillsätt (flytande) kokosolja, jordnötssmör, fibersirap och ägg och arbeta ihop till en deg.
  4. Tryck ut degen i den förberedda formen, toppa med proteinbarsen som du hackat i mindre bitar. Tryck ner proteinbars-bitar lite i degen.
  5. Grädda i 10-12 minuter, ta ut och låt svalna helt i formen innan du lossar och skär upp (jag låter alltid mina kladdkakor övernatta en natt i kylen innan jag serverar den). Förvara i kyl.

Du kanske gillar

Inga kommentarer

    Lämna ett svar