Vardagsuppdatering

Stjärnor och snö och sånt

På något vis kom julen lite för snabbt i år. Jag har inte riktigt hunnit fatta att vi tagit oss igenom både oktober och november och halva december och nu vips så är det mindre än två veckor kvar till julafton. Så julpyntet lyser med sin frånvaro här hemma. Jag har fått upp en (den enda jag äger) julstjärna i vardagsrumsfönstret, men det är också allt. Imorse drog jag fram en annan stjärna i papp som egentligen ska hänga i taket men eftersom jag har exakt noll uttag för sådana lampor i mina tak (det är spotar i de flesta rum) så fick den helt enkelt agera bordslampa nu. Ändå mysigt!

Vi har fått snö! Igår körde jag ut till min mamma så att Rut fick leka med sin bästis Olga (mammas hund) i trädgården. De leker så himla fint ihop, trots att Rut väger typ 4-5 gånger så mycket som Olga och lätt skulle kunna meja ner henne. Men det är snarare Olga som är ”rough”, Rut försöker mest hinna med haha. Gulligt hur som helst. Till kvällen sen åkte jag och firade en av mina äldsta vänner (vi har känt varandra i 27 år nu!) som fyllt 30. Det blev bubbel och mingel i några timmar innan jag kände att Rut varit ensam tillräckligt länge.

Som kompensation för en tråkig lördageftermiddag igår tog jag idag med Rutan till vår favoritskog. Två timmar och en mil bland snötyngda grenar var en perfekt start på dagen, tyckte vi nog båda!

Vad jag ska göra med det som återstår av denna söndag vet jag faktiskt inte riktigt. Eventuellt tar jag mig ner på stan för att köpa de sista julklapparna.

På tal om julklappar gav jag mig själv en tidig julklapp i form av nya möbler till mitt arbetsrum. Exakt allt runt skrivbordet+stolen är just nu kaos, men det ska jag också ta tag i. Någon slags förvaring ska väl in antar jag. Velar bara lite om vad för sorts förvaring… Hur som är jag väldigt förtjust i dessa nya möbler!

Förresten — för den som gillar inredning ”och sånt” så har jag gjort om det gamla ”hus-kontot” på instagram till att posta bilder från min lägenhet. Kontot har också fått byta namn, och heter numera roethlisbergerhome. Välkommen att följa!

Du kanske gillar

Inga kommentarer

    Lämna ett svar