Vardagsuppdatering

Skogspromenader, träningspass, citronbiskvier och hemmapyssel

Igår tog vi bilen till min favoritskog. Till min förvåning var vi ensamma på parkeringen så en bit in i skogen släppte jag Rut lös. Det är så fint att se lyckan hos henne när hon får springa fritt, även om hon aldrig rör sig långt bort från mig. Hon vill att vi håller ihop, och när hon går före mig vänder hon sig hela tiden om för att se så jag ”är med”. Så gullig. 10 km tog vi oss i alla fall, och jag kan inte tänka mig en bättre start på dagen.

I fredags körde jag och min vän (tillika Ruts favorit-hundvakt) Jonna ett helkroppspass. Vi känner båda fortfarande av det i våra kroppar kan jag säga, haha. Men det var kul! Här hittar ni hela passet.

Och så bakade jag lite förra veckan! Närmar bestämt proteinbiskvier med citron och vit choklad. Så himla himla goda! Tog slut på ingen tid alls. Scrolla ner för receptet!

PROTEINBISKVIER med citron & vit choklad

receptet ger 10 biskvier

Botten:

 • 150g sockerfri mandelmassa
 • 1 äggvita
 • 1 msk sötströ

Fyllning:

 • 70g cream cheese
 • 1 dl grädde, jag använder Milda mat 4%
 • 50g (1 dl) kasein, i vanilj- eller citronsmak
 • Rivet skal från 1 citron
 • 3 tsk citronsaft
 • 2 msk sukrin melis

Coating:

 • 100g vit choklad
 • 1 msk kokosolja
 • Lite rivet citronskal

Gör så här:

1. Sätt ugnen på 200 grader och lägg ett bakplåtspapper på en plåt.

2. Riv mandelmassan fint och vispa ihop med äggvita och sötströ till en jämn smet. Klicka ut smeten (10 klickar) på den förberedda plåten.

3. Grädda i 9-10 minuter, ta ut när de är lite gyllene.

4. Gör fyllningen: Vispa ihop alla ingredienser till en jämn smet. Ställ in i kylen en stund, medan biskvibottnarna gräddas och sedan svalnar något.

5. Fördela fyllningen på kakorna (enklast gör du detta med en stor sked).

6. Smält choklad och kokosolja, doppa försiktigt biskvierna och toppa med rivet citronskal. Ställ in i kyl att stelna.

Den här veckan blir sista rycket för mig i den kurs jag läser nu. Förutom att plugga ska jag försöka få upp skåp på väggen i arbetsrummet, rama in canvastavlor, och lite annat pyssel här hemma. Jag älskar verkligen att dona i hemmet. I förra veckan fick jag hem en ny hallampa (vars ena kula i glas jag tappade i golvet som då gick i tusen bitar och jag bröt absolut ihop en skvätt innan jag samlade mig och insåg att man kunde beställa reservkula) och så har jag fått upp lite kroklister både i sovrum och kök. Och åh! En tavla jag suktat efter länge har äntligen fått flytta in också! Än är det inte uppe på väggen men vi kommer dit…

Men dagens första to do är som vanligt att ta mig ut på promenix med Rutan. Hon sover fortfarande och verkar lite trött efter timmarna i skogen igår, så får se om jag får med mig henne…

Du kanske gillar

Inga kommentarer

  Lämna ett svar