Nu kommer rabarberrecepten! En klassiker och stor favorit hos mig är rabarberpajen, med ett rikligt och gärna lite krispigt täcke.
Det här receptet är lagom för två portioner. Servera ljummen med något vanilj:igt, exempelvis vaniljglass eller som jag gjorde här; lätt vispad proteinpudding i vaniljsmak.
RABARBERPAJ för två
Du behöver:
- 150g rabarber, ansad och skuren i ≈1,5 cm bitar
- 3/4 dl fettreducerat mandelmjöl
- 1 dl havregryn
- 1 dl skuren gold
- 1/3 tsk bakpulver
- 50g kokosolja
- 1/4 dl grädde
- 1/4 dl fibersirap gold
Gör såhär:
- Sätt ugnen på 50 grader och lägg rabarbern i botten av en ugnsform.
- Blanda mandelmjöl, havregryn, sukrin gold och bakpulver i en bunke.
- Smält kokosoljan i en kastrull tillsammans med grädde och sirap.
- Dra kastrullen från värmen och vänd ner den torra blandningen, arbeta ihop till en smet.
- Bre smeten över rabarbern och grädda i ca 30-35 minuter tills pajen fått fin gyllene färg.
FLER GODA RECEPT MED RABARBER:
Inga kommentarer