PROTEINBAK TÅRTOR & KLADDKAKOR

Kolafylld chocolate chip cookie dough-kladdkaka

Den här kakan alltså… jag finner inga ord. Den åker raka vägen upp på favoritlistan över godsaker, helt klart!

Låt mig presentera den korrekt… för det första är det en kladdkaka. Men inte vilken kladdkaka som helst utan en chocolate chip cookie dough kladdkaka. Med andra ord kanske den bästa sortens kladdkaka som finns. Ännu bättre blir den då den är fylld med kolasås. Och en nypa salt. Varje tugga är en drömmig blandning av söt och salt, kladdigt och lent. Sammanfattat: det här är en så kallad must-try.


KOLAFYLLD CHOCOLATE CHIP COOKIE DOUGH-KLADDKAKA

18cm i diameter

Du behöver:

  • 3 msk (47g) mandelsmör
  • 3/4 dl (63g) kokosolja
  • 1 dl Barebells kolasås
  • 1/2 dl fibersirap gold
  • 3 dl (120g) havremjöl (mixa havregryn till ett fint mjöl)
  • 1,5 dl (73g) rårismjöl
  • 3/4 dl (22g) kasein proteinpulver*, jag använde Tyngre’s Vaniljdrömmar
  • 1,5 tsk bakpulver
  • 1 äggula
  • 60g hackad mjölkchoklad, jag använde steviasötad från Nick’s
  • 1 dl Barebells Kolasås till topping

* vill du inte använda kasein, funkar risprotein också. Även tapiokamjöl borde funka fint. Söta eventuellt lite mer

Gör såhär:

  1. Sätt ugnen på 175 grader och spänn fast ett bakplåtspapper i botten av en springform (som har en diameter på 18 cm)
  2. Värm försiktigt kokosolja och mandelsmör i micro, inte länge det ska bara bli flytande så du kan röra ihop dem. Tillsätt sedan kolasås och sirap, rör ihop, och ställ åt sidan.
  3. Rör ihop alla torra ingredienser i en bunke. Tillsätt olje-blandningen och arbeta ihop till kakdegs-konsistens med hjälp av en gaffel. Tillsätt äggulan och arbeta in den i degen.
  4. Vänd sist ner den hackade chokladen och arbeta in den också.
  5. Häll 2/3 av smeten i den förberedda formen, jämna till ytan och häll över kolasås. Klicka ut resterande kaksmet på toppen.
  6. Grädda i 12-15 minuter, ta ut och låt svalna helt i formen innan du lossar och skär upp. Förvara i kyl.

Du kanske gillar

1 Kommentar

  • Svara
    Julia
    8 oktober, 2018 at 15:37

    Kan man använda nått annat än rårismjöl?☺️ Btw sjuka recept du skapar, helt magiska🙌🏻

Lämna ett svar