Även om jag gillar att komma på nya recept har jag några favoritrecept jag både gärna och ofta återkommer till. Ett sådant är mina kolasnittar, de är helt enkelt väldigt väldigt goda. Jag har gjort flera varianter, exempelvis de här med sötast kolafyllning, och de här med lemon curd, och så har vi ju kanelbullssnittarna – och den där gången jag gjorde kolakakor med choklad och ”sea bacon”.
För dagens receptet utgick jag återigen från mitt recept på kolasnittar, men istället för att rulla till längder och skära upp gjorde jag småkakor direkt. Sedan fyllde jag dem med kolasås och toppade med salta mandlar. Ni kan ju gissa om det blev gott…
KOLAKAKOR med kola & salta cashewnötter
receptet ger 12 kakor
Du behöver:
- 50g kokosolja, mjuk
- 2 msk Nicks fibersirap med honungssmak
- 60g fettreducerat mandelmjöl
- 10g kokosmjöl
- 1/3 tsk bikarbonat
- en nypa salt
- några matskedar kolasås, jag gör egen (recept här)
- en näve salta cashewnötter
Gör såhär:
- Sätt ugnen på 175 grader.
- Rör ihop kokosolja och sirap tills helt jämnt.
- Blanda de torra ingredienserna i en annan skål och rör sedan ner i olja/sirap-skålen.
- Rör ihop allt och forma en deg. Dela upp degen på hälften, och sedan på hälften igen osv tills du har 12 bollar. Platta till och använd tummen för att göra en liten ”grop” i mitten. Fördela på bakplåtspappersklädd plåt.
- Fyll kakorna med kolasås, ca 1-2 tsk per kaka, och toppa med krossade cashewnötter.
- Grädda kakorna i 6-8 minuter.
Inga kommentarer