Uncategorized

Att avsluta ett 25-årigt kapitel (med fest, såklart!)

Ni är några som undrat vad jag gör i Schweiz och jag har skrivit det ett par gånger men är man ny här kanske det inte är så tydligt, så svaret kommer igen: jag är halvschweizare och har även hela släkten på pappas sida (inklusive pappa själv) här nere. När jag var liten hälsade jag på 4 gånger om året, varje skollov tillbringades här. Sedan när jag var sjuk förbjöds jag åka hit alls ett par år. Nu kommer jag iväg ungefär 2 gånger om året, vilket känns rätt lagom som livet ser ut nu.

Mina föräldrar startade tillsammans en klinik här nere (de är veterinärer båda två) något år innan jag föddes. När jag var tre år flyttade mamma tillbaka till Sverige och jag med henne, sedan dess har pappa framgångsrikt drivit kliniken vidare för att nu, i juli 2014, sälja den. Det firades i lördags tillsammans med en massa gamla anställda från de 25 åren som varit, hemma i vår trädgård.

Innan alla kom förberedde vi för kalas i ”gartenhalle” som helt enkelt är ett hus i trädgården, som man har för att kunna… eh ja, sitta i och njuta av sin trädgård? Typ. Ett härligt hus i alla fall med glassvägg hela långsidan som man kan dra åt sidan helt och på så vis känns som om man sitter utomhus men man är ändå skyddad från eventuella regndroppar och blåst. Ett långbord dukades och jag knöt ett par rosetter…CHpizza5

CHpizza11

Vi hade förberett lite plockmat att börja med, jag stod för en sötstark mangosalsa med räkor, guacamole och hummus med soltorkad tomat. Tre av mina favoriter och de uppskattades av samtliga.CHpizza7

I rörorna dippades grönsaksstavar och chips av olika slag. Det serverades även melon och skinka, och en av mina favoriter; vitello tonnato, som är tunt skivat kalvkött med tonfisksås. Så-himla-gott.
CHpizza12

CHpizza8

CHpizza6

CHpizza9

CHpizza10

Sen det bästa. En familj i byn som har en liten sid-business med pizza. De kommer till kalaset med sin lilla pizzaugn på traktorsläpet, står på rad och bygger pizzor av olika slag. Mamma kavlar deg, dotter toppar, pappa gräddar och son serverar. En pizza ställs ned vid bordsänden och skickas runt så sugna kan ta en slice. Nya pizzor kommer hela tiden, olika topping men alla gudomligt goda. Jag älskar idéen! (och jag älskar pizza)CHpizza1

CHpizza2

CHpizza3

CHpizza4

Vi åt pizza i några timmar, innan det var dags för en himla massa efterrätt. En anställd som varit med från början hade ordnat fina tårtor, givetvis med passade dekoration…chpizza13

Sammanfattat en väldigt, väldigt GOD kväll med många skratt och samtal om allt som hänt de senaste 25 åren. Själv är jag mest glad att pappa trappar ner lite nu, det är från honom jag fått drivet och entreprenör-skallen, och han har nog jobbat tre gånger mer och hårdare än de flesta gör under en livstid. Självklart kunde han inte helt gå i pension utan några nya företag startade han i samma veva som han lämnade detta… Jaja, når jag bara ett uns av den framgång han haft är jag lycklig och stolt.

Han är även orsaken att jag valt att behålla familjenamnet Roethlisberger, även om inte en själ i Sverige fattar vad ”det” betyder. Jag är enda barnet i familjen och jag tycker det är ett fint namn. Det är alltså även svar på frågan jag fått ett par gånger här på bloggen; ”vad Roethlisberger betyder” – det är mitt namn.

Du kanske gillar

1 Kommentar

 • Svara
  Ellen
  13 augusti, 2014 at 07:21

  Gud vad mysigt, sån härlig stämning det måste ha varit! Allt ser så underbart gott ut, och vilken tårta! Fast helst skulle man nog velat smaka din inbjudande mangosalsa… ;). Och huset ser ju ut som ett palats! Men jag måste framför allt säga (skriva) TACK för att du delar med dig så! Väldigt intressant och kul att få läsa mer om din bakgrund och hur du växte upp.

  Jag har varit en trogen läsare av din blogg sedan länge och kände att det var dags att kommentera nu. Du inspirerar mig så otroligt mycket och får mig att verkligen tänka till extra. Känner att jag verkligen kan relatera till den mentala kamp du haft. Har tampats/tampas dagligen av jobbiga tankar kring mig själv bl.a. Fast jag jobbar på det! Måste också tacka för dina helt FANTASTISKA recept ju! Vet inte hur många jag gjort ;). Du bara äger helt enkelt!

  Kram! 🙂

Lämna ett svar