Efterrätt och gotte GODIS Inspiration och pepp Kost Vardagsuppdatering

Att rädda en situation (salta choklad-chips)

Den där salta popcorn-chokladen från Fazer var så fruktansvärt fin alltså. På Ica häromdagen var det 2 för 25:- och eftersom man då ”tjänar” pengar på att köpa dubbelt upp (jo, jag står fast vid att man sparar pengar) var två kakor ett givet inköp. Jag har en sådan där grej för mig att jag inte köper ”brutna” chokladkakor, så när den jag tog upp först var delad i två, bara tog jag kakan under och la i korgen utan att kolla noga.

När jag sedan packade upp varorna hemma i köket och insåg att jag istället för salta popcorn hade fått med mig hederlig mjölkchoklad hem blev jag så ledsen. Jag som sett fram emot att återuppleva smaksensationen salta popcorn i choklad. Den andra kakan jag tog var med lakrits så kunde inte ens räddas av att en reserv. Inte hade jag popcorn hemma heller för att göra min egen version av salta kola-popcorn med choklad.

Då gick jag till mitt gotte-skåp och rotade fram min sista påse lättsaltade linschips från Trendy Food Nordic och gjorde det bästa av situationen. Vilket visade sig bli kanon gott och det gick ingen nöd på mig denna helg heller 🙂

chochip1

Enkelt och snabbt som sig bör när suget är överväldigande och akut: jag krossade 2/3 av chipsen i en bunke. Smälte chokladen och rörde ihop allt. Spred ut det hela på ett bakplåtspapper jag lagt över en skärbräda. Strödde över flingsalt och lät stå i frysen tills det stelnat. Bröt i bitar och tadaaaa – godis fixat!

chochip2

Du kanske gillar

10 Kommentarer

 • Svara
  Paulina
  1 mars, 2015 at 15:43

  Åh herregud vad gott! En fantastiskt god ”räddare” på problemet kan jag tänka mig!
  Vill själv göra det – typ nu gärna 😉

  //nouw.com/100kitchenstories/

 • Svara
  Paulina
  1 mars, 2015 at 15:43

  Åh herregud vad gott! En fantastiskt god ”räddare” på problemet kan jag tänka mig!
  Vill själv göra det – typ nu gärna 😉

  //nouw.com/100kitchenstories/

 • Svara
  Jeanna
  1 mars, 2015 at 17:00

  Åh men det där är åtminstone världens godaste mjölkis! Även om jag känner med dig – är en sugen så är en!

 • Svara
  Jeanna
  1 mars, 2015 at 17:00

  Åh men det där är åtminstone världens godaste mjölkis! Även om jag känner med dig – är en sugen så är en!

 • Svara
  ENERGERICAS-HÄLSOSAM MATGLÄDJE
  3 mars, 2015 at 05:26

  Kombinationen av sött och Saltön oslagbar:) blev lite nyfiken på chipsen, vart har du inhandlat dem? 🙂

  • Svara
   roethlisberger
   3 mars, 2015 at 05:56

   Håller med! 🙂 som jag skrev är chipsen från trendy food nordic, har även länkat direkt 🙂

 • Svara
  ENERGERICAS-HÄLSOSAM MATGLÄDJE
  3 mars, 2015 at 05:26

  Kombinationen av sött och Saltön oslagbar:) blev lite nyfiken på chipsen, vart har du inhandlat dem? 🙂

  • Svara
   roethlisberger
   3 mars, 2015 at 05:56

   Håller med! 🙂 som jag skrev är chipsen från trendy food nordic, har även länkat direkt 🙂

 • Svara
  ENERGERICAS-HÄLSOSAM MATGLÄDJE
  3 mars, 2015 at 05:27

  Salt ska det stå

 • Svara
  ENERGERICAS-HÄLSOSAM MATGLÄDJE
  3 mars, 2015 at 05:27

  Salt ska det stå

Lämna ett svar