healthstories Press & Event Tankar om ting Vad vi borde prata om Vardagsuppdatering

Digital Health Days

Den här veckan går till historien som en av de snabbast passerande och mest fullspäckade veckorna i mitt liv. Herrejösses. Nu onsdag-torsdag har jag varit på Digital Health Days på Stockholmsmässan i Älvsjö.

dhd1

Digital Healthy Days (DHD) är en internationell konferens inom digital hälsa, som är inriktad på omvandlingen inom hälso- och sjukvård. Det handlar om ökat patientinflytande, nya affärsmöjligheter och helt enkelt hur man använder de fantastiska digitala verktyg vi idag faktiskt har, på ett vettigt sätt även inom vården. Otroligt intressant och lärorikt!

Ända sedan jag lämnade sjukhuset och tvångsvården för alla de där åren sedan, har jag haft en önskan om att en dag kunna vara med och påverka och förbättra allt det där som inte fungerar. Jag har alltid vetat att jag vill göra skillnad på ett eller annat sätt, och att vården inte är vad den borde vara. Nu börjar det klarna hur jag ska kunna göra just det – hur jag ska kunna göra skillnad. Och det känns så himla bra.

Efter dessa dagar har jag givetvis en hel drös anteckningar och tankar som jag vill dela med mig av även här till er. Först ska jag bara läsa igenom allt igen, och försöka sortera alla nya intryck, tankar och funderingar jag har själv.

Vad tycker du om vården, som den är idag? Bemötandet i den? Uppelever du en skillnad i kvalité av vård beroende på varför du söker den, vilket sjukhus du besöker och vilken läkare du träffar? Berätta gärna om dina upplevelser och åsikter här i kommentarsfältet, jag uppskattar all input i ämnet!

dhd2

Du kanske gillar

8 Kommentarer

 • Svara
  Jessica
  25 september, 2015 at 15:34

  Definitivt skillnad på VEM man möter, social kompetens är så galet mkt viktigare än att kunna varenda ben i kroppen! ok, beror ifs på vad man gör på sjukhuset, ska jag opereras så är väl inte det sociala så viktigt 😉 men antog att vi prata om psykiska besvär?

  Har mått så otroligt inkompetenta människor inom psykvården och gör det fortfarande, men nu är jag inte så sjuk och vet vad jag vill ha hjälp med, inte lika sårbar heller, så är lättare att sålla bort idioter!

  Sedan vet jag inte om det bara är jag, men när jag söker för kroppsligt så ska jag alltid hänvisas till psykvården !!! Tex fick missfall, remitteras till min gamla ätstörningsklinik!
  Sökte för att jag en tid va så trött att jag somna överallt, hänvisas till vuxenpsyk fast jag förklarar att jag mår bättre än någonsin, inga prover tas utan rätt till psyk (visade sig att jag va gravid!!). Så fort läkare läser min remiss så skickas jag vidare till psyk utan att kollas upp ordentligt först :/

 • Svara
  Jessica
  25 september, 2015 at 15:34

  Definitivt skillnad på VEM man möter, social kompetens är så galet mkt viktigare än att kunna varenda ben i kroppen! ok, beror ifs på vad man gör på sjukhuset, ska jag opereras så är väl inte det sociala så viktigt 😉 men antog att vi prata om psykiska besvär?

  Har mått så otroligt inkompetenta människor inom psykvården och gör det fortfarande, men nu är jag inte så sjuk och vet vad jag vill ha hjälp med, inte lika sårbar heller, så är lättare att sålla bort idioter!

  Sedan vet jag inte om det bara är jag, men när jag söker för kroppsligt så ska jag alltid hänvisas till psykvården !!! Tex fick missfall, remitteras till min gamla ätstörningsklinik!
  Sökte för att jag en tid va så trött att jag somna överallt, hänvisas till vuxenpsyk fast jag förklarar att jag mår bättre än någonsin, inga prover tas utan rätt till psyk (visade sig att jag va gravid!!). Så fort läkare läser min remiss så skickas jag vidare till psyk utan att kollas upp ordentligt först :/

 • Svara
  Kate
  25 september, 2015 at 15:46

  Jag tror nästan alla kan hålla med om att vården inte är den allra bästa och att det finns MYCKET som inte funkar och som måste åtgärdas!
  Jag har ju haft samma sjukdom som du och därmed träffat många läkare och allt som har med en behandling att göra, testat olika behandlingar och läkare och jaaa, herregud vad jag är glad att jag slipper det nu! Tycker det är mycket okunskap om mycket och jag har inte mycket förtroende för vården alls! Detta som jag talar om är ju givetvis den allmäna vården eller hur man benämner det (?) Jga kan nog däemot tänka mig att viss privatvård kan ha en annan ”kvalitet” och kunskap? Det enda positiva som jag då haft erfarenhet av är när jag var i Mora på MHE och det är ju privat mer.

 • Svara
  Kate
  25 september, 2015 at 15:46

  Jag tror nästan alla kan hålla med om att vården inte är den allra bästa och att det finns MYCKET som inte funkar och som måste åtgärdas!
  Jag har ju haft samma sjukdom som du och därmed träffat många läkare och allt som har med en behandling att göra, testat olika behandlingar och läkare och jaaa, herregud vad jag är glad att jag slipper det nu! Tycker det är mycket okunskap om mycket och jag har inte mycket förtroende för vården alls! Detta som jag talar om är ju givetvis den allmäna vården eller hur man benämner det (?) Jga kan nog däemot tänka mig att viss privatvård kan ha en annan ”kvalitet” och kunskap? Det enda positiva som jag då haft erfarenhet av är när jag var i Mora på MHE och det är ju privat mer.

 • Svara
  E
  25 september, 2015 at 21:12

  Samma här. Psykvården i region skåne är fan undr all kritik. Imkompetenta idioter hela högen. En kompis håller på och anmäler juat nu. Har såna sjuka historier att berätta, har funderat lönge på att kontakta uppdrag granskning o låta dem gräva och få ut till allmänheten (och politikerna) hur illa det faktiskt är…

 • Svara
  E
  25 september, 2015 at 21:12

  Samma här. Psykvården i region skåne är fan undr all kritik. Imkompetenta idioter hela högen. En kompis håller på och anmäler juat nu. Har såna sjuka historier att berätta, har funderat lönge på att kontakta uppdrag granskning o låta dem gräva och få ut till allmänheten (och politikerna) hur illa det faktiskt är…

 • Svara
  Frida
  26 september, 2015 at 18:56

  Jag har varit patient på somatiska- och psykiatriska avdelningar i tio år och har upplevt många åtgärder som kränkande och traumatiska. Generellt så har bemötandet, välviljan och flexibiliteten varit bättre inom somatiken. På behandlingshem och liknande har jag träffat andra som precis som du också fått en PTSD diagnos efter att ha behandlas inom psykiatrin och det är ju helt förfärligt. Men jag har upplevt mycket bra också och träffat många som verkligen vill hjälpa, och det är viktigt att lyfta fram det som är bra också tycker jag. Det känns som om man jobbar för förändring, föreningar som SHEDO och Tilia gör ju ett jättejobb. Jag har själv varit med i projekt som barnombudsmannen ansvarade för och som gick ut på att minska tvångsåtgärderna för personer under 18. Det ska bli spännande att få reda på mer om dina planer!

 • Svara
  Frida
  26 september, 2015 at 18:56

  Jag har varit patient på somatiska- och psykiatriska avdelningar i tio år och har upplevt många åtgärder som kränkande och traumatiska. Generellt så har bemötandet, välviljan och flexibiliteten varit bättre inom somatiken. På behandlingshem och liknande har jag träffat andra som precis som du också fått en PTSD diagnos efter att ha behandlas inom psykiatrin och det är ju helt förfärligt. Men jag har upplevt mycket bra också och träffat många som verkligen vill hjälpa, och det är viktigt att lyfta fram det som är bra också tycker jag. Det känns som om man jobbar för förändring, föreningar som SHEDO och Tilia gör ju ett jättejobb. Jag har själv varit med i projekt som barnombudsmannen ansvarade för och som gick ut på att minska tvångsåtgärderna för personer under 18. Det ska bli spännande att få reda på mer om dina planer!

Lämna ett svar