kitchenstories

Alger och cheesecake

På bild ovan ser ni två av mina favoriter när det gäller rawfood-bakverk, nämligen raw cheesecake. Den ena med citron & passionsfrukt och den andra med kokos, blåbär och lime.

Men rawfood är ju inte bara söta bakverk utan också just ”food”. Mat som, om den görs rätt, är väldigt väldigt god dessutom! Själv har jag alltid gillat sjögräs och alger i olika form och färg. Den mest välkända varianten för ”vanliga Svenssons” är kanske de gröna noriarken man hittar i exempelvis i sushi, de är visserligen inte råa då de rostats, men det är alger. Sjögräsnudlar kan man dock blötlägga och äta raw, förslagsvis låter man de ”marinera” någon timme i en god dressing för i sig själva smakar de egentligen ingenting alls.

Men i alla fall! Jag snackar alger och rawfood här idag då det är vad som gömmer sig bakom lucka nr 14 i Everyday stories julkalender, idag kan du kan vinna ett paket Chlorella Crispies från Simris Alg. Om du är nyfiken på alger är det här en perfekt start! Basen i Chlorella Crispies är krispiga rispuffar, som täckts med klorofyllspäckad chlorella från ett supertrevligt gäng algodlare i soliga Portugal. Riset är odlat i Europa. Osötade och helt utan tillsatser.

Everyday stories julkalender

För att vara med och tävla så vill vi att du gillar Everyday stories på Facebook och  svarar på frågan:

  • Vilket är ditt bästa rawfoodrecept?

Klicka här och fyll i dina uppgifter så är du med och tävlar om dagens lucka! Sista dagen att tävla är 19 december.

julkalender-15

Du kanske gillar

2 Kommentarer

Lämna ett svar