DRYCKER & SMOOTHIES kitchenstories Kost Mellis & Kvällis Recept Vardagsuppdatering

Ett inlägg lastat med smoothie-inspo!

Smoothies är en typisk ”i perioder-grej” för mig. I perioder dricker jag minst en om dagen, och i andra perioder kan det gå flera månader utan att jag gör en enda. Det brukar gå till ungefär såhär: jag får en ny favoritsmoothie. Jag dricker denna favoritsmoothie i princip vaaarje dag. En dag bara tröttnar jag – och då slutar jag plötsligt att göra smoothies helt. Det har hänt ett par gånger, och det är ju faktiskt himla trist.

smoothies1

I förra veckan fick jag hem ett gäng basingredienser för växtbaserade smoothies från Alpro, och plötsligt blev jag sugen på att hitta en ny favoritsmoothie igen. En som jag sedan i alla fall ska försöka att inte göra vareviga dag för att plötsligt tröttna helt…

Så här kommer ett inlägg lastat med lite smoothie-inspo för både er, men minst lika mycket för mig själv. Kommentera gärna om du har någon egen favorit att dela med dig av! Här kommer i alla fall några av mina:

smoothies3

Sedan ett recept jag bloggat en gång för flera år sedan, närmare bestämt juli 2012, men druckit regelbundet sedan dess: iskaffe i smoothie-format! Supergott är det, och självklart kan man variera och boosta sin iskaffe med exempelvis olika sorters mjölk (se växtbaserade förslag under receptet!), proteinpulver, så kallade ”superpulver” osv osv…

iskaffesmoothie2

Variera exempelvis med olika sorters växtbaserad mjölk, här är några förslag:

Att göra smoothie är dessutom ett himla fiffigt sätt att ”maskera” och få i sig lite extra vitaminer och mineraler från grönt. Jag slänger i princip alltid ner en näve eller två av min favorit babyspenaten. Spenat är kanske mest känd för sitt höga järninnehåll, men även innehåller kalcium, kalium, och magnesium, samt en hel drös vitaminer (A-vitamin, C-vitamin, K-vitamin, E-vitamin, B6-vitamin + flera viktiga antioxidanter).

Nu är det din tur! Hur gör du din favvo-smoothie?

Du kanske gillar

7 Kommentarer

 • Svara
  Malin Werninger "lilalconnie"
  18 januari, 2016 at 08:27

  Min favvosmoothie gör jag på 150 gr lättkvarg, lite wheyproteinpulver med vaniljsmak, vaniljpulver, 1/2 banan, en näve frysta bär, lite stevia och ca 2 dl vätska i någon form tex juice eller mandelmjölk eller vatten! Mättande, proteinrikt och gott!

 • Svara
  uppochhoppa
  18 januari, 2016 at 08:57

  Den där med kaffe fångade mitt intresse rejält, såg smarrig ut! (kanske för att det typ såg ut att vara en deciliter chokladsås i botten??!! IHHH!)

 • Svara
  Anna Jansson
  18 januari, 2016 at 12:11

  Perfekt inlägg, jag har precis börjat föra smoothies eller juice med spenat (sist på bollen..) och det här inlägget gav massor inspiration. Annars är favoriten yoghurt-mango-apelsinjuice-kakao.

 • Svara
  Anna
  18 januari, 2016 at 13:17

  Jag är precis som du, en smoothie-periodare! Just nu är jag igång och smoothiear mig varje dag:) min favorit är med lite banan, ikaffe (barrista-havremjölk), ananas och MASSOR av mynta!

 • Svara
  Carro
  18 januari, 2016 at 18:43

  Nån form av mjölk, ev. vaniljprotein eller vaniljpulver, mango, kanel, ingefära, kardemumma.
  Äckligt gott.

 • Svara
  Lisa
  19 januari, 2016 at 08:43

  Måste tipsa om kärleksmums-smoothie! <3 Brukar göra den på en rejäl kopp kallt kaffe + en fryst banan + en skopa chokladvassle + kokosflingor att toppa med. Slänger ibland med lite chiafrön. Kan tänka mig att kokosmjölk kunde funka också 🙂

 • Svara
  Mari
  19 januari, 2016 at 18:01

  Wow, vilket himmelrike 🙂

Lämna ett svar