healthstories Press & Event

Min nya ”en om dagen” + 7 skäl att äta gurkmeja

Förra veckan fanns det lite fler roligheter jag hade velat hinna med än vad jag hade tid att klämma in i schemat, och en av sakerna jag tyvärr fick avstå var att delta på Pukka’s pressevent där de presenterade sin uppdaterade gurkmejaserie. När jag igår hälsade på hos mina vänner på Biofoods för att prata lite andra planer, passade jag på att informera mig kort om gurkmejans hälsosamma egenskaper.

Som vanligt när det kommer till Pukka’s teer är det första jag blir kär i förpackningarna, de-är-ju-så-fina. Smaken ”Clean Green” (som jag använde när jag visade er receptet med te-tricket, minns ni?) har blivit uppdaterat och innehåller nu även matcha. Matcha är rik på antioxidanter och ger en uppiggande effekt.

PukkaG1

”Turmeric Gold” är en blandning av gurkmeja från Indien, citron från Sicilien och gröna teblad från Kina, smaksatt med kardemumma och lakritsrot. Gurkmeja har många hälsofördelar, här är 7 skäl att äta gurkmeja:

 1. Är en av de starkaste antiinflammatoriska kryddorna som finns.
 2. Har flera läkande egenskaper såsom symtomförbättring hos Alzheimerpatienter.
 3. Minskar inflammationen på cellulär nivå.
 4. Stärker och förbättrar matsmältningen.
 5. Är renande för blodet.
 6. Ökar ledernas flexibilitet och minskar svullnaden vid ledgångsreumatism.
 7. Skyddar levern mot gifter och stödjer hälsosam leverfunktion.

Källa: Pukkaherbs.com

Jag är väldigt nyfiken på kapslarna, då jag både läst och hört mycket om fördelarna med att inta gurkmeja i det formatet. Just nu har jag lite problem med hyn, problem som jag tror beror främst på mina mediciner, och att min mage bråkar emellanåt har jag skrivit om förut. Så jag tänkte köra på en gurkmeja-kapsel om dagen nu en månad och se hur det eventuellt kan påverka saker och ting!

Har du testat att äta gurkmeja som kosttillskott? Berätta gärna vad du tyckte och om du upplevde någon effekt!

PukkaG2

Du kanske gillar

2 Kommentarer

 • Svara
  Sarah
  4 maj, 2016 at 09:56

  Jag har testat mmsports gurkmeja i kapselform och märkt att mina leder har blivit bättre. (: Funderar på att testa någon renare variant nästa omgång för att se ifall det är bättre.

 • Svara
  Emma
  4 maj, 2016 at 12:22

  Ååh jag brukar blanda i gurkmeja i mina frukostar och liknande för dess otroligt bra effekter för kroppen. Om jag är sjuk brukar jag även göra ett sorts te på ingefära och gurkmeja (kallas golden milk tror jag)… Riktigt gott och antiinflammatoriskt. Det är så häftigt när man märker att all denna ”supermat” det skrivs så mycket bra om verkligen gör skillnad och påverkar en positivt!

Lämna ett svar