lifestories Vardagsuppdatering

Lördagspyssel

Min lördagsplan såg ut som så att jag hade tänkt:

 1. sova ut
 2. beta av lite trist administrativ jobb
 3. åka ut till Wenngarn Sportcenter för helg-träning i lugn och ro med gott om tid
 4. baka och fota inför veckan som kommer

…och det blev att jag:

 1. vaknade flera timmar tidigare än önskat och bestämde mig för att jag ”lika gärna kunde komma igång direkt”
 2. för att sedan efter frukost och morgonkaffe ändå somna om i soffan
 3. när jag bara skulle göra något litet att ge till min mor idag på morsdag, fick jag visst lite ”pyssel-feeling”
 4. valde att vila från träningen pga alldeles för uppslukad av nämnda pyssel

Så ja, det jag ägnade min lördag åt var helt enkelt att pyssla. Precis hela dagen.

morsdagtavlor3

Igår var det alltså en morsdagpresent jag knåpade ihop. Jag har flera gånger skrivit om mina målarböcker och hur mycket jag gillar att sitta och färglägga i dem – favoriterna är de här vackra målarböckerna och den lilla målarboken i pocketformat.

Mitt senaste målarboks-fynd gjorde jag på TGR för några veckor sedan, och ur den valde jag nu 3 motiv som jag färglade någorlunda sparsamt i olika nyanser av guld + en färg. Jag ville att de skulle bli som en fin ”serie” att kunna hänga upp ihop. Såhär blev det:

morsdagtavlor1morsdagtavlor4 morsdagtavlor5 morsdagtavlor6

Bokstäverna skrev jag på svarta griffeletiketter (som jag köpt på Clas Ohlson) med en tjock, vit penna (köpt på Granit). Den fäster på det mesta; glas, speglar, skrivtavlor… Jag gillar det just nu, hela ”svarta tavlan + vit krita”-grejen, tycker det är så himla fint! De tjockare pennorna i guld, silver och svart är förresten också från Granit. Vet inte riktigt om jag borde vara glad eller ledsen för att vi inte har någon Granit-butik i Uppsala… för hade det funnits en, hade jag förmodligen spenderat alldeles för mycket pengar på fina grejer jag inte behöver. Älskar Granit!

Själva ”ramen”, eller vad man ska kalla det, är faktiskt gjord av sugrör. Bara att klippa en skåra, sticka in bilderna och tadaaa – världens enklaste ram! Ett snöre som tejpas fast på baksidan och så är det bara att hänga upp!

morsdagtavlor2

Till kvällen var jag så uppspelt av hur roligt och mysigt det var att försjunka helt i pyssel och knåp och allmänt ”donande”, så jag tog en spontan utflykt till närmaste köpcentrum för att inhandla mer prylar att kreera med i framtiden. Vem vet, det här kanske blir värsta DIY-bloggen snart?!

Nä kanske inte… men ni får hemskt gärna säga vad ni tycker om den här typen av inlägg – hiss eller diss? Mer sådant eller ska jag hålla mitt pyssel för mig själv?

morsdagtavlor7

Du kanske gillar

6 Kommentarer

 • Svara
  Emma
  29 maj, 2016 at 14:43

  HISS helt klart! 😀

 • Svara
  Emma
  29 maj, 2016 at 14:43

  HISS helt klart! 😀

 • Svara
  Lotta
  30 maj, 2016 at 08:01

  Jag tycker att det är jättehärligt med sådana här inlägg! Det handlar lika mycket om livsglädje och själslig ro som styrketräning och pyssel i köket. Plus att jag personligen alltid tycker att det är skoj med lite inspiration till vad man kan göra själv med sådant som oftast ändå finns hemma (eller är enkelt att köpa).

  Fick förresten hem jeansen från BikBok (som du tipsade om) häromdagen och FY vad sköna de är. Jag har gått från att aldrig ha jeans på mig till att ha jeans varenda dag för de sitter som en smäck. Tack så himla mycket – du är GULD värd! 😀

 • Svara
  Lotta
  30 maj, 2016 at 08:01

  Jag tycker att det är jättehärligt med sådana här inlägg! Det handlar lika mycket om livsglädje och själslig ro som styrketräning och pyssel i köket. Plus att jag personligen alltid tycker att det är skoj med lite inspiration till vad man kan göra själv med sådant som oftast ändå finns hemma (eller är enkelt att köpa).

  Fick förresten hem jeansen från BikBok (som du tipsade om) häromdagen och FY vad sköna de är. Jag har gått från att aldrig ha jeans på mig till att ha jeans varenda dag för de sitter som en smäck. Tack så himla mycket – du är GULD värd! 😀

 • Svara
  Frida
  30 maj, 2016 at 17:06

  Oj vilken rolig ide! blev mycket fint 🙂 dela gärna med dig av liknande!

 • Svara
  Frida
  30 maj, 2016 at 17:06

  Oj vilken rolig ide! blev mycket fint 🙂 dela gärna med dig av liknande!

Lämna ett svar