Okategorierat Uncategorized

Smarriga nyheter

Det har dykt upp en hel del ätbara nyheter i butik den senaste tiden, och eftersom jag sällan är sen att testa nytt gotte tänkte jag idag skriva lite om några favoriter. Nomnom!

nyttgotth16

KARL FAZER TRAVEL
Nya chokladkakor med smakkombinationer från Köpenhamn, New York, Rio de Janeiro och London. Jag har tyvärr bara kunnat hitta tre av dem i butik. Den fjärde och av mig ännu osmakade ”Toffee Rocks Salty Cookie”, som är London-smaken, låter dock helt galet god!? Hoppas hitta den snart…

Men – jag har i alla fall smakat de andra tre. Otippad favorit blev faktiskt den vita med hallon och lakrits, den som heter Köpenhamn. Det krävdes dock några rundors provsmakning innan jag kunde kora en vinnare, då det stod mellan den och mjölkchokladen med färgglada mintdragéer, den som heter Rio de Janeiro. Tredjeplatsen var det däremot inget snack om, New York-chokladen var rätt ospännande om jag ska vara ärlig. Förutom kaffe, som den absolut smakade, skulle den tydligen även innehålla/smaka kladdkaka (?) men nä… väntar en sig sega bitar av kladdis blir en besviken här.

kft3 kft2 kft1

VARMLUFTSPOPPADE POPCORN
Jag köper sällan osött gotte/snacks, men när jag hittade de här påsarna kunde jag inte låta. Förutom de smaker jag testade, som var Cream Cheese och Sourcream & Onion, så finns det två varianter med havssalt (en är eko). Riktigt goda!

olwpopperi

NYA SMAKER FRÅN BEN & JERRY’S
Smaken One Sweet World är så galet god, kanske rent utav min favorit av alla B&J.. Kola- & kaffegräddglass med marshmallows (som en ”sås”, eller vad man ska säga), salt kolasås och &-tecken med chokladsmak. Förra veckan hade ICA extrapris på B&J, jag tror jag köpte 3 stycken bara i den här smaken och nä – I regret nothing. Nästa nya smak är One Love, som är en banangräddglass med kolasås, kakbitar och fredsmärken med chokladsmak. Också riktigt riktigt god! Den tredje nyheten är Empower Mint, en mintgräddglass med bitar av chokladbrownies och chokladfudgesås, men den har jag inte smakat (köper en tre byttor av en annan smak får en kompromissa lite, liksom)

bjnya1 bjnya2

SIA KANELBULLE
För att väga upp prislappen av min B&J-frossa testade jag även SIA’s nyaste glass: gräddglass med smak av kanelbulle med kanelrippel, kakdegsbitar och sockerpärlor. Självklart lite ”mesig” jämfört med nyss nämnda BJ-varianter, och inte direkt ett överflöd av kekdegsbitar (tyvärr) men gillar man som jag kanelbulle är den helt klart värd sina 12 kronor!

siakanelbulle

Mmmm förra veckan var onekligen en väldigt smarrig vecka att ta sig igenom. Har du testat något nytt gotte den senaste tiden att tipsa mig om? 

Du kanske gillar

5 Kommentarer

 • Svara
  Katarina
  23 oktober, 2016 at 10:14

  Roligt med nyheter. Jag testade B&J Sofa So Good (Caramel ice cream with chocolate brownies, chocolate cookies & a salted caramel swirl). Jättegod faktiskt! Jag hoppas jag hittar B&J med kaffesmak i Amsterdam också.
  Ha en skön söndag!

 • Svara
  Susanne
  23 oktober, 2016 at 15:26

  Jag har testat Karl Fazer London-smaken. Den är riktigt god ??
  Finns på Coop i Sala om du har vägarna förbi ?

 • Svara
  Julia
  23 oktober, 2016 at 19:11

  Åh vad jag blir taggad på att äta massa choklad!! För några veckor sedan provade jag Divine’s mjölkchoklad i smaken Toffe & Sea Salt – WOW säger jag vara, rekommenderar den verkligen ?

 • Svara
  Bea
  25 oktober, 2016 at 09:59

  Kan ju meddela att Ben&Jerrys tredje nyhet, mintglassen, är riktigt riktigt god! Kanske lite ’minimalistisk’ jämfört med dom andra smakerna men en ny favorit for sure 🙂

 • Svara
  Julia Lundberg
  25 oktober, 2016 at 11:49

  Men vad härligt! Ser dock ännu mer fram emot dina egna smarriga nyheter till julen!! Gud jag har sådan jul-feber.. Kan du inte baka något med Njies nya proteinpudding Lussekatt?

  Kram Julia!

Lämna ett svar