Uncategorized

Året 2014 – vad hände, vad skapades i köket och vad var extra läsvärt? (del 3 av 4)

JULI

Vad hände? Juli inleddes med flytt. Jag packade 12 flyttkartonger och tog mitt pick och pack från vad som varit mitt hem i två år. En flytt som skulle skett långt tidigare men istället skjutits upp. För jag hade ingen aning om vart jag skulle ta vägen, och kände mig så hemskt ensam. Så jag satte mig på tåget och åkte till min safe-place : Österlen. Umgicks med grabbarna, lärde mig utföra korrekta styrkelyft och promenerade längs havet. När jag kom hem igen hittade jag en lägenhet och flyttade in direkt. Känslan av att ha mitt bara mitt eget hem var oslagbar och en sådan befrielse. skane2014

Vad skapades i köket? Jag fortsatte använda rabarber i lite allt möjligt, denna juice var helt galet god. Och ännu en glass, denna gång i maskin och i smaken Strawberry Cheesecake (B&J-copycat, bilden nedan). Åh, denna Mojo Verde var en otippad succé, och den här miso-såsen går inte att annat än älska! Just ja – månadens sista dag la jag upp recept på himla fina rabarber-rutor också.strawberrycheesecakeicecream3

Skrevs något extra läsvärt? Jag tröttnade lite på att behöva sätta ord och etiketter på hur jag gör och lever och äter och bara… ÄR. Jag skrev även ett inlägg om hur vi varje dag får 86400 nya sekunder att spendera.

AUGUSTI

Vad hände? Åh, jag besökte för första gången Wenngarn Sportcenter och sedan den dagen är jag (som ni väl noterat vid det här laget..) fast. Älskar stället! Jag började också få ordning på mitt nya hem, och visade er lite av köket HÄR. En sväng ner till Schweiz för att gå på fest, träffa familj och ja, bara komma bort lite. CHpizza11

Vad skapades i köket? I Schweiz var det grill som gällde, och salladerna pimpades med frukt och ostar i diverse olika kombinationer. Min favorit blev utan tvekan en sallad med avocado, björnbär, ädelost och rostade pinjenötter. Senare, när min födelsedag kom, serverade jag bland annat en galet god raw cheesecake med salted caramel. En annan favorit från augusti är de här protein fudge-barer ”snickers-style”. Jag gav er även recept på enklaste bästaste kolasåsen.bjornbarost2

Skrevs något extra läsvärt? Jag skrev ett inlägg om min lycka att ha funnit sann träningsglädje, och om tacksamhet.

SEPTEMBER

Vad hände? Jag skrev ett långt inlägg om mina basvaror i köket inför bak, och delade med mig av min spellista jag kallar ”pre-workout”. I slutet av månaden höll jag en workshop för barn på Anna och Millas event Frisk & Stark Familj.

Vad skapades i köket? Tydligen en morotskaks-månad, jag gjorde både en himla god morotskaka med kola-frosting, och grymt god morotskak-glass. Min version av mammas franska chokladtårta var nog månadens stjärna när det kommer till recept, så fantastiskt god. Just ja, en fin matcha-smoothie för månadens gröna. O-söta favoriter var en grönkålspesto som passar till ungefär allt, en goji-ketchup ochfransk2

Skrevs något extra läsvärt? Jag skrev några rader efter Cecilia Fors och Paul Jerndals initiativ #otillräcklig , och lite senare om förändring.

Du kanske gillar

2 Kommentarer

 • Svara
  Alexandra
  31 december, 2014 at 17:17

  Vad hände med din pojkvän (ex?) och varför gjorde ni slut?

 • Svara
  Alexandra
  31 december, 2014 at 17:17

  Vad hände med din pojkvän (ex?) och varför gjorde ni slut?

Lämna ett svar