LUNCH & MIDDAG Recept

Fish tacos med chiliaioli

När fisken tillagats på låg värme i ugn, så att den bara faller isär. När hemgjord majonäs rörs ihop med lime, vitlök och chili till en helt ljuvlig chili-aioli. När wrapsen görs i storlek mini för en lite roligare servering. När nektarinerna är så saftiga och goda att de tillsammans med picklad lök och hackad koriander blir till en kanongod salsa.

När allt ovan stämmer får en till galet goda fish tacos, som jag tycker att ni borde testa!

Fisken kryddade jag med Fish Taco Spice Mix från Santa Maria och tillagade i ugn. 125-150 grader om jag inte minns fel, och jag höll ärligt talat inte koll på tiden utan tittade till fisken då och då, för att ta ut när den var färdig.

Chili-Aioli:

 • 1 dl majonäs – jag gör egen, se recept HÄR
 • 1 dl kvarg
 • 1 pressad vitlöksklyfta
 • 3 msk sriracha
 • 1 msk limesaft

Bara rör ihop allt och ställ in i kylen till servering.

Mini-wraps:

receptet ger 7-8 små wraps

Gör såhär:

 1. Sätt ugnen på 225 grader och lägg ett bakplåtspapper på en plåt.
 2. Rör ihop torra ingredienser, tillsätt ägg och mjölk och låt stå i 5-ish minuter.
 3. Klicka ut smeten på den förberedda plåten och bre ut till 7-8 små cirklar. Grädda i ca 6 minuter, vänd på dem och grädda ytterligare några minuter på andra sidan.


Vill du ha mer fish taco-inspo?

Kolla in två av mina tidigare inlägg: fish tacos med Pico De Gallo och persimon-salsa och fish tacos på lax med exotisk salsa .

Du kanske gillar

2 Kommentarer

 • Svara
  Isabelle
  5 juni, 2018 at 18:29

  Hej fina du!
  Jag har tagit på mig uppdraget att baka bröllopstårtan till min systers bröllop (vi ska baka 4 ”vanliga” citron-cheesecakes och 4 tårtor som är ”nyttigare” och glutenfria) och det ska gärna vara en choklad/kola-historia 😉 SÅ har du någon solklar favorit? Du har gjort så mycket gott i så många år!!!!

  KRAMAR!
  <3<3<3

 • Svara
  Fanny Roethlisberger
  6 juni, 2018 at 15:46

  Hej! Spontant tänker jag på min chokladtårta med chokladganache;
  https://roethlisberger.se/2017/06/01/min-basta-chokladkaka-med-hasselnotsfrosting/
  Den är min to-go-to när jag ska bjuda skeptiker eller folk ”som inte brukar gilla sockerfritt”.
  För något med både choklad och kola kan jag rekommendera min Toffifee-tårta, den är också dögod;
  https://roethlisberger.se/2017/11/08/toffifee-tarta/

Lämna ett svar