Träning Träningsövningar

Tidseffektivt och roligt kettlebellpass

Här kommer ytterligare ett pass att köra hemma (eller på gym, såklart) med enbart kettlebells. Riktigt roligt, svettigt och rätt flåsigt. Körs i princip rakt av utan längre vila än de sekunder det tar att byta position. Se instruktioner och bilder längre ner i inlägget.

KETTLEBELLPASS

20 svingar

Knäböj med kettlebell 3×10

20 svingar

Kettlebell Snatch 3×10/sida

20 svingar

Pressar med kettlebell 3×10/arm

20 svingar

Rodd 3×10/arm

20 svingar

Jag använde två olika kettlebells under detta pass; 20-kilos för svingar, böj och rodd, och 12-kilos för snatch och pressar. 


Pressar – utgångsläget är ”rackposition”, dvs handen framför axeln. Pressa kettlebellen först något utåt och sedan uppåt. Sträck ut armbågen i topposition och sänk sedan ner armen igen, med latsen spänd under nedgången.


Rodd med kettlebell – Luta dig fram, stötta om du vill mot exempelvis mot ditt knä (som i bilden nedan) eller en bänk. Ro upp kettlebellen så högt du kan, sänk sedan kontrollerat ner igen. Andas in i bottenläget/på väg ner, och ut i toppläget/på väg upp.


Daniel (Styrkelabbet) Richter visar och förklarar övningar bra, så här kommer några länkar för dig som är osäker på hur sving, böj och snatch utförs:

Du kanske gillar

2 Kommentarer

 • Svara
  Erica
  31 juli, 2018 at 21:17

  Åh älskar dina tips på färdiga träningspass!! (Gillar din härliga bränna vid fötterna också haha)

  • Svara
   roethlisberger
   1 augusti, 2018 at 07:09

   HAHAH vad fint att du uppmärksammade min fina bränna <3 haha jag vet att det ser fruktansvärt löjligt ut, meeenmen what to do? Så blir det när enda tiden en får i solen är under hundpromenader (iförd skor)

Lämna ett svar