Vardagsuppdatering

Var är Nala?

Nu när vi är bortresta har jag fått ett par frågor om Nala och var hon är när vi är borta. Förra gången vi åkte till Schweiz, i vintras, var första gången jag var iväg från Nala en längre period (då var vi borta i en vecka) och inför den resan letade jag länge efter ett bra ställe att lämna henne på. Det finns en hel del ”hundpensionat” men många har korridorer med burar som rum och en enda stor hage de släpper hundarna i på dagarna — en lösning jag personligen inte alls är bekväm med. Nala är så social och kelig, jag ville ge henne en lika fin ”semester-upplevelse” som vi skulle få medan vi var borta.

Efter mycket letande hittade jag Miljagården. Hundhotellet ligger perfekt för oss, ganska precis halvvägs mellan vårt hem och Arlanda, och är allt en kan önska av ett hundhotell; inte så stort, hundarna har egna rum och hela dagarna ägnas åt långpromenader, aktivering, lek av olika slag, mys och gos. En kan lämna en eller flera hundar, och är en inte bekväm med att hunden sover själv om natten kan en boka en specialare där hunden får bo uppe med familjen i deras hus.

Rummen på Miljagården är både stora (10 m2) och framför allt så är de fantastiskt gulligt inredda; bädden är upphöjd och har en riktig sänggavel, på väggarna intill är sängbord målade, vid fönstret finns en bänk för hunden att sitta på och spana, och på golvet finns ytterligare en rymlig bädd för hunden att ligga i. Högst upp i ena hörnet sitter en liten liten tv, alltså verkligen LITEN, där det om kvällarna/nätterna rullar Astrid Lindgren-filmer på låg volym. Allting för att hunden ska känna sig bekväm, ombonad och lugn.

En sak jag uppskattat enormt när vi varit borta och Nala bott på hundhotellet, är det faktum att de skapat ett instagramkonto för Nala. Varje dag lägger de upp flera bilder och videos där jag kan följa vad de roar sig med och jag får uppdateringar om hur allting går. Fantastiskt! Nu har vi varit borta i drygt en vecka och än så länge ligger det 94 poster uppe i hennes flöde.

Du kanske gillar

Inga kommentarer

    Lämna ett svar