Träning Träningsövningar

Åter på gymmet – hur jag tränar just nu

Jag har äntligen kommit igång med träningen igen, hurra! Det är lite meckigt, men under veckorna kommer Jocke hem och äter lunch hemma och då kan jag smita iväg en knapp timme – vilket ger mig 40 minuter på gymmet. Inte mycket, men jag gör det bästa av tiden jag har och tycker mig nu ha fått in ett riktigt bra flow i mina pass. Just eftersom jag har så kort tid på mig har jag fått prioritera vad jag gör när jag väl är där, och det har resulterat i att jag har följande pass jag roterar mellan;

  • Böj/ben – lätt
  • Rygg
  • Marklyft – lätt
  • Böj/ben – tungt
  • Rygg
  • Marklyft – tungt

Ibland slänger jag in ett axelpass också, eller så klämmer jag in några superset axlar på rygg-passen. Just nu får jag till 4-6 pass i veckan och det är jag för tillfället väldigt nöjd och glad med.

Som sagt; jag har inte mycket tid på mig och har fått prioritera innehållet i mina pass, och såhär har de sett ut;

BENPASSEN
Benpassen börjar alltid med böj. De lätta dagarna kör jag antingen min gamla favvo 30 set 5 reps på 50% av mitt 1RM. Detta upplägg har jag skrivit om tidigare, HÄR. Känner jag inte för den varianten kör jag helt enkelt så många reps jag har i mig mentalt för dagen på en passande vikt. Exempelvis 3 set, 10 reps. 

De tunga dagarna tar jag mig upp till en vikt där jag sedan kör mellan 2-5 reps, i 5-6 set.

Efter böjen brukar jag köra hip thrusters. Oftast landar jag i att köra 3-4 set, 10-15 reps. Hinner jag kör jag även pull through’s (som jag skrivit om HÄR).

MARKPASSEN
De lätta dagarna kör jag 25 set 4 reps på 50% av mitt 1RM, nytt set varje minut. De tunga dagarna tar jag mig upp till en vikt där jag sedan kör 2-5 reps, i 5-6 set.

Efter marken kör jag oftast hip thrusters, följt av olika bålövningar. Just nu är mina favoriter situps på bosuboll med vikt, sidoplanka med resningar, och omvänd planka. Omvänd planka görs genom att ligga med ryggen ner med fötterna på en bänk och skuldrorna på en annan.

RYGGPASSEN
När jag kör rygg börjar jag med latsdrag. Just nu gillar jag att börja på en vikt där jag orkar göra 20 repetitioner, sedan höjer jag 5kg och gör 20 repetitioner, höjer 5kg till och gör 15 repetitioner, höjer 5kg till och gör 15 repetitioner, höjer 5kg och här orkar jag bara göra 10 repetitioner så här stannar jag och kör 3 set 10 reps. 

Efter latsdrag kör jag hantelrodd, 3-4 set 10-12 reps. 

Därefter kär jag någon variant av rodd eller latsdrag som jag är sugen på för dagen. 

Avslutar gör jag med enarms pulldowns. 

Har du haft någon period i livet -eller kanske har just nu- då tiden för träning varit knapp? Hur har du löst det då? Berätta gärna!

Du kanske gillar

Inga kommentarer

    Lämna ett svar