Tyvärr gör ingen bild i världen dessa bars rättvisa.
Till skillnad från de flesta av mina recept på proteinbars så gräddas dessa i ugn. Det ger dem en smak av gräddade småkakor. Lite krisp. Men ändå har de perfekt tuggmotstånd och är nästan lite sega i mitten. Åh, alltså jag kan inte betona nog hur goda de är! Jag smaksatte denna gång med pepparkakskryddor och kanel, och resultatet blev som en blandning av gräddade pepparkakor och pepparkaksdeg – kan det bli bättre?! Jo, lite bättre blir det då de dessutom är doppade i mörk choklad.
PEPPARKAKS-PROTEINBAR med mörk choklad
receptet ger 4 bars
Du behöver:
- 30g vassle med kanelbulle-smak, jag använde Tyngre’s
- 45g vitafiber pulver
- 30g fettreducerat mandelmjöl
- 1 tsk pepparkkskryddor
- 1 tsk kanel
- en nypa salt
- 15g neutral kokosolja
- 2 msk fibersirap gold
- 1 msk mjölk
+ mörk choklad att täcka barsen med
Gör såhär:
- Sätt ugnen på 175 grader och lägg bakplåtspapper i botten av en liten ugnsform (ca 15x15cm).
- Smält kokosoljan, ställ åt sidan att svalna något.
- Rör ihop torra ingredienser till botten, tillsätt kokosolja ihoprört med fibersirap och mjölk. Arbeta ihop till en deg.
- Tryck ut degen i botten av ugnsformen och grädda i ca 15-16 minuter. Låt svalna innan du skär upp till bars och doppar i mörk choklad.
5 Kommentarer
Maria
29 november, 2018 at 16:29Ååh gott! Kan man ersätta vitafiber pulvret med något?
roethlisberger
1 december, 2018 at 08:35Det borde gå att göra en variant med fibersirap istället för vitafiber-pulver, då det är i princip samma sak. Men vilka exakta proportioner kan jag inte svara på då jag inte testat (än, iallafall)
Maria
1 december, 2018 at 11:05Okej tack för svar. Fibersirap har jag hemma👍🏻 Säg till om du testar😊
Anonym
4 december, 2018 at 10:58Kan man ta havremjöl istället för mandelmjöl tro?
roethlisberger
4 december, 2018 at 14:05Testa! Jag har inte provat men det borde funka. Justera ev mängden, och smaka av så det är lagom sött. Låt mig gärna veta hur det blev om du testar!