Träning Träningsövningar

Två superset-favoriter för rygg

I förra veckan skrev jag om hur min träning ser ut just nu, och idag tänkte jag fortsätta på det spåret.

Mina pass måste för tillfället hållas relativt korta och jag får således prioritera vad jag vill hinna med. När jag tränar rygg brukar jag förutom latsdrag och hantelrodd även klämma in två superset. Superset är tidseffektivt och enligt mig ett riktigt roligt sätt att träna på. Jag som kan ha svårt att ”hitta kontakt” gillar även att ha lite lättare vikter här för att få bra kontakt med musklerna jag arbetar med.

Superset 1: smal rodd // bred rodd med supinerat grepp (handflata mot dig)

Jag brukar köra 12 repetitioner smal rodd, sedan snabbt byta handtag och sänka vikten (ganska rejält, sist körde jag tex 40kg smal rodd och 15kg bred) för att köra breda roddar direkt efter. Kort vila och sedan på’t igen, 3-4 set.

Superset 2: smala latsdrag i cable // rodd uppifrån (jag vet ärligt talat inte vad någon av dessa övningar ”egentligen” heter, men ni ser ju på bilderna hur jag gör)

Här kör jag samma vikt, 15 repetitioner av var utan vila emellan, 3-4 set. Sedan brukar jag avsluta med ytterligare 3 set rodd uppifrån på en något högre vikt, då jag tycker jag får så bra kontakt i just den övningen.

Det var mina nuvarande superset-favoriter för rygg det, testa vetja!

Du kanske gillar

1 Kommentar

  • Svara
    Jes
    4 december, 2018 at 16:09

    Ryggpass är mina favoritpass -så kul med lite nya övningstips!

    Ett önskeinlägg (såhär inför jul) om du har tid vore en sammanfattning/repost på DIY julklappar, speciellt ätbara saker till en sån som redan har allt eller lika gärna kan köpa det de vill ha själv… Gillar idén på ”halvfabrikat” typ att få en kakmix i en snygg/julig förpackning och tillhörande recept/instruktion och kanske något att smaka på under tiden det förbereds… Gärna veganska recept-tips 😉

Lämna ett svar