Recensioner

Glass från Nicks

Det finns tydligen människor som tycker glass hör sommaren till. Detta tycker jag är dumheter. För mig har glass har en självklar plats i kostcirkeln året om.

Jag brukar ju skriva några rader om nya glassfavoriter när jag hittar dem (senast i raden: Barebells Cookie Dough, som jag skrev om HÄR) och nu är det dags igen!

Det tog mig faktiskt ganska lång tid att prova glass från Nick’s men nu så, nu har provat! Glassen finns i flera smaker; gammeldags vanilj, choklad, gräddkola med choklad, citrondröm med hallon, peanutbutter & salted caramel och kaksmet med kolasås. Sistnämnda lät mest lockande i mina öron så den köpte jag med mig hem härom veckan.

Nick’s lyckas helt klart med konsistensen – om glassen bara får vila en stund utanför frysen så blir den perfekt krämig. Den känns rätt gräddig. Helt okej mängd kolasås, även om jag alltid tycker lite till hade varit fint. Smaken är bra, jag har dock svårt att avgöra om det är just kaksmet den smakar. Det är någon krydda som får mig att tänka på pepparkaksdeg, men bara litelite, en svag hint liksom. God är den, smaken alltså, oavsett. Det enda jag saknar är kakdegsbitar eller liknande. Det hade varit pricken över i.

Glassen är prisvärd också (jämfört med andra ”hälsosammare” glassar/protein-glassar); 850ml kostar runt 40:-.

Jag kan tänka mig att vaniljglassen är klockren till sommarens jordgubbar, inte minst pga gräddigheten, och citron med hallon låter riktigt fräsch, men den med jordnöt och salt kolasås står nog härnäst på min att-testa-lista. Har du provat glass från Nicks? Vad tyckte du, någon favorit?

Du kanske gillar

3 Kommentarer

 • Svara
  Josephine
  30 december, 2018 at 15:25

  Ååh, kaksmet! Denna måste jag ju bara testa! 😍

 • Svara
  Annika
  30 december, 2018 at 18:02

  Gammeldags vanilj har jag faktiskt köpt flera gånger om och ätit med chokladsås eller till äppelpaj/kaka under hösten . 🙂 Tycker den är riktigt bra och gillar att den är sötad med xylitol. Längtar till sommaren för att äta med jordgubbar som du skrev! Choklad var dock ingen hit, alldeles för ljus och smakar knappt någonting.

 • Svara
  Ulrika Borgvall
  31 december, 2018 at 11:06

  Å kaksmet😍 den har jag missat!! Min favvo är vaniljen, även barnen äter den med god aptit å tjatar aldrig att de vill ha nån annan glass! Å då är barnen , framförallt 11 åringen och 6 åringen riktigt kräsna😊

Lämna ett svar