Uncategorized

ÄPPELPAJ-BLONDIE

Varför ändra på ett vinnande koncept? No reason. Jag har många goda recept i arkivet som jag gärna återanvänder; jag utgår från den gamla favoriten och skapar något nytt med ett tillägg eller två. Eller så kombinerar jag två favoriter.

Den här gången ville jag åt äppelpajs-smaken igen. Jag har verkligen förälskat mig i Tyngre’s senaste smak på proteinpulver; Äppelpaj med vaniljsås, den är så rolig att leka med! Jag gjorde nyligen en äppelpaj-kladdkaka, om ni minns? Och strax därefter gjorde jag en brownie, fullspäckad med browniebitar. Dagens recept är som en mix av de två, nämligen en protein-blondie, full av bitar av äppelpaj-corebar från Barebells. OM den blev god!

ÄPPELPAJ-BLONDIE

15×15 cm

 • 1 dl (40g) havremjöl (mixa havregryn till ett fint mjöl)
 • 1/2 dl (22g) majsmjöl
 • 10g (drygt 1/4 dl) kasein proteinpulver*, jag använde Tyngre’s Äppelpaj med vaniljsås
 • 1/2 msk sukrin gold
 • 1/2 tsk bakpulver
 • 22g (≈1/4 dl) kokosolja
 • 1 msk (16g) mandelsmör
 • 1/2 dl fibersirap gold
 • 1 Barebells Apple Pie Core-bar

* det går bra att byta ut kasein mot ris- eller ärtprotein. Vill du inte använda proteinpulver alls borde tapiokamjöl funka fint. Söta eventuellt lite mer. 

Gör såhär:

 1. Sätt ugnen på 175 grader och lägg ett bakplåtspapper i botten av en ugnsform (15×25 cm)
 2. Skär protienbaren i små bitar, ställ åt sidan.
 3. Värm försiktigt kokosolja och mandelsmör i micro, inte länge det ska bara bli flytande så du kan röra ihop dem. Ställ åt sidan.
 4. Rör ihop alla torra ingredienser i en bunke. Tillsätt olje-blandningen och sirapen och arbeta ihop till kakdegs-konsistens.
 5. Tryck sedan ut degen i den förberedda formen, och tryck ner den hackade proteinbaren. Låt gärna några av bitarna täckas av degen, så de liksom blir ”inbakade”
 6. Grädda i ca 12 minuter, ta ut och låt svalna helt i formen innan du skär upp. Förvara i kyl.

Du kanske gillar

Inga kommentarer

  Lämna ett svar